Last news in Fakti

12 Септември, 2020 00:20 3 328 8

Обвиниха звезден играч в измама за милиони покрай кризата с COVID-19

  • коронавирус-
  • измама-
  • американски футбол-
  • нфл-
  • джошуа белами

Според властите това е само част от по-голяма престъпна схема за получаване на подобно държавно финансиране

Обвиниха звезден играч в измама за милиони покрай кризата с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата от НФЛ Джошуа Белами беше обвинен в измама след получаване на държавен заем за подпомагане на фирми покрай кризата, причинена от пандемията от COVID-19. Чрез компанията си „Drip Entertainment“ 31-годишният състезател по американски футбол е взел 1,2 милиона долара за закрепване на бизнеса.

Вместо това от Правосъдното министерство на САЩ са установили, че футболистите е похарчил 104 000 долара от сумата за закупуването на луксозни стоки от марките „Диор“ и „Гучи“, както и скъпи бижута. Освен това е доказано, че е пръснал 62 000 долара при посещението си в казино.

Обвиниха звезден играч в измама за милиони покрай кризата с COVID-19

Според властите това е само част от по-голяма престъпна схема за получаване на подобно държавно финансиране. В нея са участвали и други членове на семейството на Джошуа Белами и негови приятели. Предполага се, че като цяло схемата може да е източила 24 милиона от американската държава. Нито един от другите заподозрени не е свързан с професионалния спорт в САЩ.

Белами във вторник беше освободен от Ню Йорк Джетс, след като през 2019 г. подписа двегодишен договор за 5 милиона долара. По време на предсезонната подготовка той получи контузия. През кариерата си е играл още за Канзас Сити Чийфс и Чикаго Беърс.

През тази година американското правителство взе решение за отпускане на 349 милиарда долара под формата на опрощаеми или нисколихвени заема за подпомагане на малкия бизнес, който пострада от карантината заради пандемията от коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    6 1 Отговор
    Тоя па кво ни занимаваш с ингилизо говорящи звезди ама в Кравария тия дори не съм ги чувал

    Коментиран от #5

  • 2 Минаха

    10 2 Отговор
    Минаха 9 месеца, заразени до днес потвърдени са 0.3% , на кого не му е ясно, че това е фарс за пари ??
  • 3 Ами, как няма да се злоупотребява?

    5 1 Отговор
    Как така се раздават пари, че това и при социализма не е било! Много ясно, че всеки нормален ще отиде да си вземе, щом раздавт! Приказката за баницата и кой е луд я знаете!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор
    Днес е Ден на лъжата,ще се опитат да изкарат повече заразени заради Народното Въстание на 02 09!Навършват се 10 дена от него а техния ВИРООООс се показвал на 10ия ден!Казвам Ви за да не се чудите,ако са над 200! и процента е около 4 и нагоре!Вчера не се сетиха да махнат от мъртвите,възкръсналия младеж от Стара Загора и смъртните бяха 706,вместо 705....Залагам че и днес няма да бъде коригирано числото и ще броят от 706!Прави впечатление ,че в Неделя смърта работи ,вече....Но на по ниски обороти...от делничните дни!Сега оставам да гледам как ТИЙМ отива към Финала!
  • 7 Грейс

    3 0 Отговор
    Само той да е и само в САЩ с мед да го намажеш, ама е повсеместно и навсякъде.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.