Last news in Fakti

3 Ноември, 2020 16:56 2 769 4

Лъчо Танев: В българския футбол цари пълно безхаберие относно коронавируса

  • танев-
  • тестове-
  • средства-
  • български футбол-
  • безхаберие-
  • коронавирус

"Какво правиш в професионалния футбол, като нямаш пари за тестове", пита футболният мениджър

Лъчо Танев: В българския футбол цари пълно безхаберие относно коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Популярният футболен мениджър Лъчезар Танев, който живее и работи от години в Барселона, коментира усложнената ситуация с епидемията и извършването на PCR-тестове във футболните отбори. Той е категоричен, че тестовете у нас трябва да се правят по-често, както е в Испания.

"В ситуация на COVID-19, в която сме и цяла Европа се опитва да взема все по-строги и по-строги мерки, къде адекватни, къде не толкова, в българския футбол цари здравословно спокойствие и безхаберие. PCR-тестове един път в месеца от 1-5 число - по регламент! Безумие! В Испания и не само, 48 часа преди всеки мач - тестове, допълнително, ако играеш турнирите на УЕФА, също се правят проби“, заяви Танев пред "Блиц".

"На министъра на спорта г-н Кралев се оплакват доста клубове, че тестовете били скъпи! Ами какво правиш в професионалния футбол, като нямаш пари за тестове! Друго безумие!

Господа собственици и президенти, наясно ли сте, че най-големият актив, който имате, са вашите играчи и именно тях излагате на риск? А да не говорим за хуманната страна на въпроса.....

БФС, вие нали сте обществената организация, която трябва да контролира и регулира всички процеси в бг футбола. Или здравето на играчите не ви касае и вас? Ваша трябва да е инициативата заедно с Министерствата на спорта и здравеопазването да промените тази погрешна практика. И ако някой отбор не плаща тестовете, ще ги плати БФС. Има лостовете да си възстанови сумите в края на сезона от тв правата примерно! Само, че се иска разумни решения и действия, уважаеми господа!“, допълни легендата на ЦСКА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 2 Отговор
    Нали Гришата, Цеката и Клошарски са големи гъзари?!
  • 2 Гост

    3 1 Отговор
    Думите ''относно'' и ''коронавируса'', в заглавието, са абсолютно излишни
  • 3 Бай Ганьо

    4 0 Отговор
    Има ли нещо в кочината ни, което да не е менте?!
  • 4 Изгъзистан

    1 0 Отговор
    ЦАРИ ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЧЕ ВСИЧКИ СА ОГРОМНИ РАЗБИРАЧИ ПО ВСИЧКО, ЯВно никой си няма сериозна работа или занимание, щото да знаеш всичко е характерно за неправещите нищо