Last news in Fakti

5 Януари, 2021 19:26 1 788 1

Първият старт за 2021г. във Формула 1 ще бъде отложен

  • коронавирус-
  • австралия-
  • гран при-
  • отлагане-
  • старт-
  • формула 1

Гран При на Австралия ще се състои на по-късна дата заради коронавируса

Първият старт за 2021г. във Формула 1 ще бъде отложен - 1
Снимка: БГНЕС

Първият старт за 2021 г. във Формула 1 ще бъде отложен, информира autosport.com. Гран При на Австралия по програма трябваше да се проведе на 21 март на пистата „Албърт Парк“ в Мелбърн.

Заради продължаващите да действат строги правила за ограничаване на разпространението на COVID-19 в Австралия, състезанието вероятно ще бъде проведено на по-късна дата.

Това от своя страна може да доведе до промяна в графика на останалите състезания от календара на сезон 2021 във Формула 1, а самата надпревара да бъде преместена в края на шампионата.

Подготвителните работи по трасето на „Албърт Парк“ обикновено започват в края на януари, но продажбата на билети по традиция стартира по-рано. Сега обаче това не е станало. Очаква се официалната информация за отлагането на Гран При на Австралия да бъде обявена в края на месеца.

Както е известно, заради пандемията от коронавирус сезон 2020 във Формула 1 протече при изключително променен формат. Много състезания отпаднаха от календара, а в много случаи имаше двойни стартове на една и съща писта в рамките на седем дни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 1 Отговор
    Абре Ивчо мамин, тази новина се върти от седмица в интернет. Защо трябва чак сега да ни я съобщаваш. Като няма за какво да пишете просто не пишете такива заблуждаващи заглавия. В заглавието пише отложено, а после че може да бъде отложено. Голям си смешник!