Last news in Fakti

27 Януари, 2021 21:36 2 471 4

Звезда от НБА с потресаващ разказ за битката ѝ с COVID-19

  • ейжа дур-
  • нба-
  • nba-
  • covid-19

''Животът ми се промени напълно на 8 юни - денят, в който бях диагностицирана с COVID-19'', сподели Ейжа Дур

Една от звездите на женската НБА Ейжа Дур е само на 23 години, но кариерата ѝ е пред сериозна въпросителна. Коронавирусът я застига на 8 юни 2020 г. и 8 месеца по-късно тя все още се бори с болестта. В драматична изповед баскетболистката на Луисвил Кардиналс разказва с какво се е сблъскала, какво е преживяла и защо може да не играе баскетбол.

"Животът ми се промени напълно на 8 юни - денят, в който бях диагностицирана с COVID-19. По време на болестта си загубих почти 15 килограма. Имах тежки симптоми. Не можех да дишам, кашлях кръв. Болката в белите дробове беше невероятно силна. Усещането беше сякаш някой с дълъг нож непрекъснато пронизва дробовете ми. Събуждах се през нощта, отивах в тоалетната и повръщах'', споделя Дур, цитирана от Гонг.

''Лекарите все още не ми позволяват да играя баскетбол. Забранено ми е каквото и да е физическо натоварване, тъй като това може да доведе до влошаване. Този начин на живот е много труден, макар че съм свикнала да преодолявам какви ли не препятствия. Но се радвам, че мога да разкажа историята си на други хора. Това е голямо изпитание и аз ще продължа да се боря", допълва Ейжа Дур.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъртият

    3 2 Отговор
    Първи признаци главоболие гърлобол лек задух и мравучкания на крайниците действа по цялото ми тяло направи ме на парцал централна и периферна нервна система бъбреци стомашно чревният тракт полова система отделителната система тестисите кръвоносните съдове бодежи в гърдите отпред и отзад никакво обоняние и вкус 15 дни и повече, безсънието е причина от болестта. Пиех много кафе за джазве, сода бикарбонат половин чаена лъжичка на 13 часа. Билкови лукчета прополис и евкалипт и селен .

    Коментиран от #3

  • 2 нашия

    3 1 Отговор
    тия лигльовци правят каквото им кажат за пари-тяхната асоциация е рекламна агенция
  • 3 Еееех едно време

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дъртият":

    Това да го прочеTе всеки който не вярва ,ЧЕ няма COVID19,а вярва,че земята е плоска и като върви повече от Орлов ГРАД и ще падне в безднaта☺

    Коментиран от #4

  • 4 нашия

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Еееех едно време":

    тая звезда и да му го напишат -това което са го представили като негов разказ -не може да го проете...пък ти си вярвай -лековерни колкото щеш