Last news in Fakti

28 Януари, 2021 12:47 1 394 3

Карантината на Григор Димитров приключва днес

  • димитров-
  • australian open-
  • карантина-
  • край-
  • тестове-
  • коронавирус-
  • тенисисти

За да имат право да се движат без ограничения, играчите трябва да покажат отрицателен тест за коронавирус и ще получат официална акредитация за предстоящите турнири

Карантината на Григор Димитров приключва днес - 1
Снимка: БГНЕС

Карантината за Григор Димитров и други тенисисти в Австралия приключва днес. За да имат право да се движат без ограничения, играчите трябва да покажат отрицателен тест за коронавирус и ще получат официална акредитация за предстоящите турнири.

“Радвам се, че няма да спазвам ограниченията на балона, защото в Мелбърн имам любими ресторанти. Много харесвам храната тук. Трябва да сме благодарни на австралийската федерация, че прави всичко възможно да има турнири в условията на пандемия.

Всеки от нас трябва да направи някакъв компромис. Изкарах вируса миналата година и три седмици не мърдах от вкъщи. В първите дни се чувствах ужасно. Отслабнах физически, имах проблеми със сърдечния ритъм, правих си и антистрес тестове. Загубих мускулна маса и се възстановявах повече от месец”, коментира Димитров за местна телевизия.

Бившият №3 в света сподели също, че е знаел какво го очаква в Австралия.

“За никого не е лесно в момента, аз имам късмета все пак да мога да тренирам 5 часа. Винаги може да е по-добре, но с оглед на обстоятелствата се опитваш да направиш максималното. Дори да имам 50% от това, което мога да имам, искам да го правя на 100%. Мисля, че досега се справям добре. Все още има седмица за подготовка преди турнира от “Големият шлем”. Не трябва да си поставяш прекалено големи очаквания. Важно е да се концентрираш върху нещата, които са важни за теб в подготовката. Аз нямам претенции по отношение на различните условия за тенисистите. Даже се радвам, че този път австралийците са в по-добра ситуация. За тях по принцип е най-тежко заради пътуванията, те са далеч от дома през цялата година.

Моят треньор например бе в един от онези полети, в които имаше пътници с положителни тестове и не съм го виждал две седмици. Има тенисисти, които са затворени в стаята. Няма какво да направиш, освен да гледаш себе си. Ще има разлика и някои играчи ще се нуждаят от допълнително време на корта, за да си върнат навиците”, сподели Григор, цитиран от "24 часа".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Афера

    1 0 Отговор
    Е и какво от това?
  • 2 Криеш името си страхливец

    1 0 Отговор
    Бизнеса си е негов бизнес! Не засяга трудещите се в България!
  • 3 vhv

    0 0 Отговор
    Успех Гришо!