Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 18:43 1 160 0

Борусия Дортмунд претърпя големи загуби заради коронавируса

  • борусия дортмунд-
  • загуби-
  • финанси-
  • зрители-
  • криза-
  • коронавирус

Основната причина за финансовия колапс е липсата на зрители на трибуните

Борусия Дортмунд претърпя големи загуби заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд е претърпял загуби на стойност 26 млн. евро и то само за първата половина на сезона, съобщава Кикер. Основната причина за подобни загуби е липсата на зрители на трибуните. Клубът е отбелязал спад и в приходите от телевизионни права и приходите от продажба на билети, клубни продукти, храни и напитки.

През март 2020 година стадионите в Германия бяха затворени. В началото на новия сезон феновете започнаха лека-полека да се завръщат на трибуните, но поради избухване на вируса отново мачовете пак са без зрители.

Стадионът на Борусия Дортмунд е един от най-пълните в Германия и липсата на публика се отразява пагубно на „жълто-черните“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА