19 Април, 2021 12:11 3 774 20

Отборите, основали Суперлигата, ще си разделят 3,5 милиарда

  • футбол-
  • европейска суперлига-
  • суперлига-
  • отбори-
  • пари

Засега участие анонсираха 12 от най-добрите европейски клубове

Отборите, основали Суперлигата, ще си разделят 3,5 милиарда - 1
Снимка: БГНЕС

Създаването на Европейската Суперлига е факт, а причината за новия турнир изглежда повече от ясна. От официалното съобщение на клубовете става ясно, че отборите основатели на турнира ще си разделят еднократен бонус от 3,5 милиарда евро.

Засега участие анонсираха 12 от най-добрите европейски клубове - Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм. Надпреварата ще се състои от общо 20 отбора, като към изброените се очаква да се присъединят Байерн Мюнхен и ПСЖ.

"Новият турнир ще донесе значителен ръст на приходите и това ще подкрепи европейския футбол в дългосрочен план. Плащанията ще бъдат много по-високи отколкото настоящите и се очаква да надхвърлят 10 милиарда евро по време на първоначалния период на ангажираност на клубовете", се казва още в прессъобщението.

"Ще помогнем на футбола да заеме мястото, което му се полага. Футболът е единственият толкова мащабен спорт, с над 4 млрд фенове, и е наша отговорност да отговорим на желанията им", заяви президентът на Реал Мадрид - Флорентино Перес, който е и председател на Суперлигата.

Вицепредседатели на турнира са ръководната фигура в Ювентус - Андреа Аниели, както и Джоел Глейзър - съпредседател в Манчестър Юнайтед.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TOTO

    38 1 Отговор
    Скоро така ще се разпадне европеиския саюз, богатите на една страна, и ние бедните на друга.
  • 2 седящият бик

    30 0 Отговор
    пропуснали са да кажат на жадните за зрелища уфси от къде ще дойдат парите.
    случаен пропуск.
  • 3 Неразбрал

    32 0 Отговор
    А от къде ще дойдат тези пари и не е ли по-добре да се дадат за развитие на футбола, а не за супер зааплати и безумно скъпи трансфери?!?!!?
  • 4 Лост

    26 1 Отговор
    Ако ги изхвърлят от националните първенства и играят само по 20-30мача на година, футболистите не могат да играят на световни и континентални първенства дали ще кротнат. А и като им дадат парите, половината може и да им ги приберат, защото имат дългове.
  • 5 Това е безумие

    30 1 Отговор
    Спортът не е същият, откакто навлязоха огромните финансови средства. Липсва хъсът и спортният дух. Всичко вече е пари, уговаря се, урежда се, всеки се пази от контузии, гледа да прилапа рекламодатели, носталгия по истинския спорт, това число и футбола. Ще разкажа една случка от преди 23 години. Действието се развива в град Пасау, Германия. Малък за бемските стандарти провинциален град. Там съм при мои съученици от България, на които им гостувам за 7 дни. Както се разхождаме, виждам на един малък, кокетен стадион, мач от тяхното зонално аматьорско първенство. Нещо като 7-ма лига там. Играят все мъже на около 30 и нагоре години. Казвам ви, такъв оспорван, свиреп и нахъсан мач не бях гледал никога. Нямаше селски грубости, но изгаряха на терена. Играеха за едната ЧЕСТ и за емблемата на отбора си. Истинско дерби и истински футбол. Та мисълта ми е - не убивайте футбола с този измислен формат. Аз лично ще го бойкотирам, ако стане и няма да го гледам. Аматьорският футбол е основата на т.нар голям футбол. Тези пари ги налейте там, направете стадиони, направете бази, нека всички спортуват
  • 6 Също факт

    7 1 Отговор
    Факт е, но има още 8 незаети места. Също факт.

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Циганин

    10 0 Отговор
    Ааа ясно, има едни пари дето трябва да вземем по някакъв начин.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГЕРЕН

    6 0 Отговор
    МАЛКИТЕ ЩО ЩЕ ПРАВЯТ?!!? И АКО НЕКОЙ ОТ ТЕЗИ ГОЛЕМИ АКО СЕ СЧУПИ ПРОПАДНЕ В КЛАСИРАНЕТО
    ЩО ЩЕ СТАНЕ??!? ВСИЧКО Е ЗА ЕДНИ ПАРИ. ПАК (КАТО У ЖИВОТА) ЗА БОГАТИТЕ ИМА МНОГО БЕДНИТЕ ДА ГО ДУ..Т.
  • 12 Койчо

    0 2 Отговор
    Алооо, факти.бг, я си проверете инфото. Всеки отбор ще получи еднократно 400 милиона, като цялата сума, която ще се раздели еднократно ще е 3.5 милиарда.

    Коментиран от #16

  • 13 Фен

    6 0 Отговор
    Това е абсурд! Нормалните хора трябва да обявят пълен бойкот! Футболът трябва да бъде спорт за обикновените хора и достъпен за тях! Ако нормалните хора не се обединят за бойкот нещата стават необратими! А използвайки футбола, покрай него - от световния елит се прилагат и се налагат правила и закони които след това се прилагат в отделните държави, които разграждат държавността и националното! Вече няма английски, италиански, германски и т.н. големи отбори - играят по 2-3 от съотв.държава, другото е сбирщайн и измет от наемници с милионни заплати! Глобализацията е гибел!
  • 14 Ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Също факт":

    На опашка чакат Боруся Д.,Севиля,Ред бул.А Тиквун е предложил и Лудогорец.
  • 15 Гост

    2 0 Отговор
    А тия 42 млрд. от де ще дойдат, че не разбрах?

    Коментиран от #18

  • 16 Ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Койчо":

    Не си прав.Всеки отбор получава по 3,5 млрд. Ще задминат НБА по приходи.Цяла нощ гледах "Чирингито" по испанската тв.Феновете на РЕАЛ и Барса са в еуфория,но останалите са направо в траур.
  • 17 Как беше..

    2 1 Отговор
    В онзи филм,сцената със Римския сенат,и дали да гласуват пари за бедните-Да го дуат бедните! До тук бяха и нашите търчи топковци,с два пръста чело,и три гънки под каскета.С паничката за подаяния по трибуните след мача. Това ви чака! Забравете джипки за половин милион,найлонови кифли ,острови и полуострови.Тука бате,тукаа! Умре Марко.Чичко- Паричко бол,но никой няма да се върже да ви ръси милиони всеки месец.Перспектива,която ме кефи адски.
  • 18 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Не са 42 млрд.,поне 70 са.От борси в Щатите и разни магнати.Всичко започна от МанЮ и Ливърпул.Американските им собственици видяха ,че футболът е с огромен потенциал и разтвориха лакоми уста .Шейхове и милиардери също нямат нищо против да се облажат.Сега да видиме кой ще ходи да гледа републикански първенства,като през ден ще ти пълнят главата със Суперлигата.Обаче Боко строи стадиони и по селата.Далновиден е.Колко му е там после картофи да отглеждаш.
  • 19 Дончо

    0 0 Отговор
    Да ги пратят да играят на Марс , ще им подхожда ...
  • 20 чекмедже 2

    0 0 Отговор
    Като затворят УЕФА в този вид ще спестят милиарди от заплатите и комисионните за безделници,кърлежи от футбола..Затова този вой..не за футбола се грижат тези ..Соб-ци на клубове имат паво да правят каквото си искат с парите си..Повярвайте ще е в полза за всички..те могат да правят сметки..Но от банкрута на големи клубове ще пострадат всички.Така че не дейте да се пените и броите чужди пари..