6 Май, 2021 19:34 1 854 1

Монтана с много важен успех срещу Етър (ВИДЕО)

  • монтана-
  • етър-
  • футбол-
  • efbet лига

Големият герой за домакините се казваше Росен Кръстев

Oтборът на Монтана постигна първа победа от девет мача насам, след като тимът, воден от Атанас Атанасов, победи с минималното 1:0 гостуващия Етър в мач от 28-ия кръг от втората четворка на долната осмица в efbet Лига. Големият герой за домакините се казваше Росен Кръстев. Той влезе в игра в 63-ата минута и само една по-късно откри резултата след добър удар с глава при корнер, за да донесе трите точки за тима от „Огоста”. Това бе и първи гол за Кръстев в елита на българския футбол. Гостите от Велико Търново пък изиграха много слаб мач, след като в рамките на 90-те минути не успяха да нанесат един точен удар към вратата, пазена от Благой Макенджиев.

Успехът направи така, че Монтана вече има 24 точки и задмина Етър, който остана последен с 21 точки. С 24 точки е и Славия, а с 25 е Ботев Враца, но двата отбора са с мач по-малко.

Етър започна срещата по-амбицирано, но не успя да стигне през първия четвърт час до опасности пред вратата на Макенджиев. Първата такава дойде точно след 15 минути, когато удар на Кацаров с глава от корнер отиде над напречната греда. В 27-ата минута се видя мощен изстрел на Николай Минков посока вратата на Етър, но капитанът на "болярите" Христо Иванов реагира и улови топката.

Минута по-късно монтанчани стигнаха до нова ситуация за отбелязване на гол. Стефан Каменов от Монтана шутира диагонално отдясно, но топката профуча встрани от вратата, пазена от Иванов - аут. Две преди края на първата част Давид Кики от Монтана пропусна чудесен шанс за гол, след като ударът му с глава отблизо не намери очертанията на великотърновската врата.

Домакините откриха резултата чрез Росен Кръстев в 64-ата минута, който влезе на терена предходната минута. Владимир Айтов центрира добре от корнер, а Кръстев бе "забравен" от бранителите на Етър и отблизо с глава даде аванс на монтанчани - 1:0.

Седем преди края "болярите" изпуснаха изключителна възможност за попадение. Преслав Боруков пропусна от чиста позиция да изравни резултата, след като топката попадна у него и бе сам срещу вратаря Макенджиев, но изстрелът му отлетя аут.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    0 0 Отговор
    Явно работата на помощник треньора г-н Бербатов с нападателите на ЕТЪР нещо не се получава. Не помня вече колко нулеви равенства направиха и колко пъти загубиха на нула.