12 Май, 2021 16:46 1 097 0

Япония ще ваксинира своите участници на Олимпийските игри

  • ваксинация-
  • атлети-
  • участници-
  • олимпийски игри-
  • токио-
  • япония-
  • коронавирус

Медиите в страната твърдят, че около 2500 души, включително атлети и треньори ще бъдат включени във ваксинацията

Япония ще ваксинира своите участници на Олимпийските игри - 1
Снимка: БГНЕС

Япония възнамерява да ваксинира олимпийските си атлети преди Игрите в Токио, съобщиха местните медии в сряда.

Организаторите на Летните олимпийски игри и Японският олимпийски комитет не коментираха информациите в Nikkei и Yomiuri Shimbun, които не посочиха източниците си. Вестниците заявиха, че около 2500 души, включително атлети и треньори ще бъдат включени във ваксинацията, като японските спортни федерации ще отговарят за администрирането на дозите. Японското правителство преди отрече да обмисля план за ваксинация на атлети преди местното население.

По-рано този месец, американската компания за ваксини Pfizer и германският ѝ партньор BioNTech обявиха сделка с Международния олимпийски комитет за осигуряване на ваксини за участници и персонал на Игрите в Токио. Те споделиха, че първоначалните дози за участващите делегации ще стартират в края на май, без да конкретизират кои тимове ще бъдат включени. Япония до момента е одобрила само Pfizer и правителството е под натиск заради бавния процес на ваксинация, като Токио и други зони се борят с нови случаи на коронавирус. За сега, само медицински лица и възрастните хора са допуснати за ваксини, като няма времеви диапазон за получаване на дози от местното население.

Японският народ негодува от бавната ваксинационна кампания, и правителството обеща да ускори програмата. Олимпиадата, стартираща след малко повече от десет седмици, продължава да бъде обект на противоречие в Япония, където проучвания показаха, че по-голямата част от жителите на страната искат или ново отлагане на Игрите, или отмяна на форума. Въпреки това, положително за организаторите беше, че 280 лекари са кандидатствали за едва 200 доброволчески позиции на Олимпиадата, предаде информационна агенция Kyodo, без да посочва източници.

Организаторите бяха разкритикувани, след като поискаха медицински доброволци да помогнат по време на Олимпийските игри във време, в което здравната система е под натиск заради четвърта вълна на вируса. Независимо от обществената опозиция, организаторите настояват, че Игрите могат да се проведат безопасно това лято, посочвайки безопасните правила, увеличаващата се ваксинация на атлети и серия от тестови събития в Токио.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА