14 Юли, 2021 13:02 2 255 2

Легенда: В Левски вече раздават пари

  • левски-
  • емил спасов-
  • пари-
  • футбол

Емил Спасов сподели, че "сините" ще се вдигнат през следващия сезон

Легенда: В Левски вече раздават пари - 1
Снимка: БГНЕС

Легендата на Левски - Емил Спасов коментира пред "Мач Телеграф" случващото се в клуба. Той сподели, че "сините" ще се вдигнат през следващия сезон, тъй като на "Герена" вече се раздават пари.

- 3а какво ще се бори Левски през следващия сезон?
- Основната борба и през следващия сезон ще е намирането на финанси, за да се стабилизира клубът. Доколкото знам, това вече се прави и натрупаните задължения се чистят. Ако не се намерят достатъчно пари, Левски трябва да прави това, което отдавна казвам, че трябва да се прави, но никой не ме чува - да си налага играчи от собствената школа. Наскоро си гледах едно интервю в интернет от 2001 година. Всичко, което съм казал тогава, го казвам и сега - едно и също и нищо не се променя. Не виждам защо не налагаме млади, при условие че имаме доста национали.

Темата е много дълга. Чувам, че фирмата, която прави чипс, ще дава по 50 000 лева на месец. За една година това са 600 000 лева, което е сериозна сума и ще помогне много. Така че спонсори се намират и очаквам Левски да е малко по-добре от миналия сезон. За титла или място в тройката не можем да се борим, но с братя Цоневи, младоци, които вече са част от тима - Марин Петков и Мартин Петков, налагането на още един-двама млади и талантливи играчи и привличането на още толкова опитни, не виждам защо да не се представим по-добре от миналия сезон.

- Притеснявате ли се, че отборът може да не започне първенството заради малкото футболисти с професионални договори?
- Няма да има проблеми с картотекирането на достатъчно играчи, договорите на братя Цоневи са формалност, доколкото знам, вече се раздават пари в клуба. Тях двамата ги изкушаваха други отбори, но те дадоха дума, че ще изчакат положението да се оправи и вече ги броя за сигурно оставащи. Ще се вземат още играчи и тепърва отборът ще се гради, но вече няма да има такива, които да взимат по 15-20 хиляди евро.

- Какво е най-важното нещо, което трябва да направи Наско Сираков сега?
- Най-важното, което трябва да се направи, Сираков го знае и го прави - да се разплаща с футболисти и кредитори и да се търсят нови играчи, за да се сформира що-годе приличен отбор. Левски е болен, но болна е и държавата, болен е и светът от година и половина. Стабилизирането може би няма да стане толкова бързо, колкото всички искаме, но ще стане.

- Голяма ли е разликата между "сините", от една страна, и Лудогорец и ЦСКА от друга?
- Истината е, че разликата е голяма, особено с Лудогорец. Там отдавна са си подредили къщичката и е трудно да бъдат догонени. Имат голям бизнесмен за собственик, взимат големи пари и от участието си в евротурнирите. ЦСКА също се стабилизираха, особено след като треньор стана Любо Пенев. Така че тези два отбора ще се борят и тази година за титлата. Локо (Пд) също, макар че продадоха някои играчи. Успяват обаче и да си намират качествени чужденци - не знам как го правят, но явно там хората, които гледат играчите, си разбират от работата. Надявам се скоро и в Левски да почнат да работят такива. Важното е, че най-голямата опасност клубът да отиде при аматьорите не стои на дневен ред. Уточнявам, че Левски не можеше да отиде в Трета лига, а директно в четвърта, защото такива са правилата. Това обаче няма да стане, а очаквам стабилизиране.

- Какво очаквате да се случи на Общото събрание на акционерите?
- Нямам акции и не ходя по такива събрания. Бях само на едно преди много години, когато ме уволниха като директор на школата. Сега няма откъде да ме уволнят, но спомените ми от такива събрания не са ми приятни, а на сегашните никой не ме е и канил да присъствам. Така че не мога да коментирам какво трябва да се случи там и какви решения да се взимат.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    4 3 Отговор
    Левски трябва да се бори за оставане в 4 селска дивизия хаха😂😂😂😂😂
  • 2 Левски 1914

    2 3 Отговор
    Цска НЕ СЕ стабилизира а ФАЛИРА на 09 09 2016г.