Last news in Fakti

17 Юли, 2021 12:34 1 376 5

Появи се първи случай на коронавирус в олимпийското село в Токио

  • коронавирус-
  • олимпиада-
  • олимпийско село-
  • спортист-
  • зараза-
  • токио

Организационният комитет на Олимпиадата съобщи днес, че един човек е дал положителна проба

Появи се първи случай на коронавирус в олимпийското село в Токио - 1
Снимка: БГНЕС

Първи случай на коронавирус бе установен в олимпийското село в Токио - броени дни преди началото на летните олимпийски игри в японската столица, предадоха световните агенции. Организационният комитет на Олимпиадата съобщи днес, че един човек е дал положителна проба. Той не даде повече подробности. Според медии заразеният е член на неуточнена чуждестранна делегация и не е спортист.

Организационният комитет съобщи още, че са дали положителна проба за коронавирус общо 15 човека, имащи отношение към олимпиадата. Това са седем служители на олимпийски обекти, двама журналисти и шестима души, свързани с провеждането на състезанията. Сред последните е първият случай на коронавирус в олимпийското село. Новината засилва още повече безпокойствата как ще протече олимпиадата, която трябваше да се проведе още миналата година, но бе отложена заради пандемията. Спортистите едва започват да пристигат за игрите, които започват на 23 юли и ще продължат до 8 август. Организаторите увериха, че взимат всички необходими предпазни мерки. Петима спортисти дадоха положителна проба за коронавирус на пристигане в Япония и бяха поставени в изолация. Обществените настроения в страната домакин срещу олимпиадата са силни на фона на ръста на новите заразени на нейна територия. Има опасения, че притокът на чуждестранни посетители може да ускори значително разпространението на коронавируса и да натовари допълнително вече подложената на напрежение японска здравна система.

В Токио на 12 юли бе въведено извънредно положение, което ще бъде в сила до 22 август. В четвъртък в японската столица бяха регистрирани рекордните от началото на пандемията 1308 нови случая на коронавирус. Вчера бе съобщено за 1271 новозаразени, а за сравнение миналия петък те бяха 822. В Япония, с население от 126 милиона души, от началото на пандемията са регистрирани общо повече от 831 хиляди случая на коронавирус. Над 15 хиляди човека са починали.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    0 2 Отговор
    Ами, хубаво ограничиха простолюдието покрай спортистите, но трябваше да съкратят делегациите не с 50, а с 90%
  • 2 Патриот

    3 0 Отговор
    Макетата вече са били там нощес.
  • 3 ТЕ ЯПОНЦИТЕ

    0 1 Отговор
    СА КАМИКАДЗЕТА ОТ ВРЕМЕ ОНО😁ЗА ЕДНИ ПУСТИ ПАРИ ДОРИ НАЙ_РАЗУМНАТА НАЦИЯ ПОДЛАГА НА РИСК ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА!КАКВИ ЩЕ СА ТИЯ ИГРИ БЕЗ ПУБЛИКА!ДА ВЗЕМАТ И ОЛИМПИЙСКИЯ ОГЪН ДА ГО ПОКРИЯТ С „БАЛОН”😁
  • 4 Хъхрх

    0 1 Отговор
    Закривай.
  • 5 big

    0 1 Отговор
    Ха, така! Перфектна организация, изключителни антивирусни мерки, нито един спортист и деятел без ПСР тест, дори секса са забранили! Тогава откъде е дошъл? Явно тези мерки: маски, дезинфектанти и т.н. са просто лиже да те мажем и са само да се каже "правим нещо"!