Last news in Fakti

18 Юли, 2021 12:32 1 393 6

Нови случаи на заразени с коронавирус в олимпийското село в Токио

  • спортисти-
  • зараза-
  • олимпийско село-
  • олимпиада-
  • токио-
  • коронавирус

Личните данни на заразените спортисти не са предоставени

Нови случаи на заразени с коронавирус в олимпийското село в Токио - 1
Снимка: БГНЕС

Двама чуждестранни спортисти, живеещи в олимпийското село в Токио, са дали положителна проба за коронавирус, се посочва в доклад, публикуван на уебсайта на организационния комитет на Токио 2020. Личните данни на заразените спортисти не са предоставени.

Освен това в документа се казва, че на 18 юли инфекцията е била открита при един спортист, който не живее в Олимпийското село, един служител в медиите, един работник, нает на олимпийски обекти, и петима души, свързани със състезанието. Всички заразени не са японски граждани.

На 17 юли организационният комитет информира за първия случай на откриване на коронавирус на територията на олимпийското село. На този ден заразата е открита при лице, свързано с игрите.

Както съобщи агенция Киодо, позовавайки се на представител на организационния комитет на Токио 2020, свързан с игрите, и двамата спортисти, чиято инфекция е потвърдена в Олимпийското село, са граждани на една и съща държава. Освен това и тримата участват в състезания в една и съща спортна дисциплина.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията състезанията бяха отложени за една година, сега те ще се проведат от 23 юли до 8 август. Организаторите решиха да проведат игрите без чуждестранни фенове, а местните зрители също няма да бъдат допуснати до събитията в шест японски префектури, включително Токио. Шест дни преди началото на Олимпиадата ситуацията с разпространението на коронавирус остава трудна: ежедневното нарастване на броя на новите случаи в японската столица се поддържа на над хиляда. От 12 юли, поради влошената епидемична обстановка в Токио, отново влезе в сила извънредно положение, което ще продължи до 22 август.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    6 2 Отговор
    Палете селото
  • 2 свидетел

    7 1 Отговор
    много удобно ! вече ще дисквалифицират не за допинг, а за коронавирус !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сланина и Зурла

    5 2 Отговор
    Нещо за протестите във Франция?!?А ??А бе,свобода на словото бе,А???А бе мисирки!!!!
  • 6 Хахаха

    0 0 Отговор
    Да я отложат с още една година