18 Август, 2021 13:32 1 430 2

Отново отмениха Гран При на Япония

  • гран при-
  • отмяна-
  • коронавирус-
  • япония-
  • сузука-
  • формула 1

Стартът на "Сузука“ трябваше да се проведе на 10 октомври, като той щеше да бъде 17-ти кръг за сезон 2021

Отново отмениха Гран При на Япония - 1
Снимка: БГНЕС

За втора поредна година надпреварата за Гран При на Япония във Формула 1 бива отменена заради пандемията от коронавирус. Стартът на "Сузука“ трябваше да се проведе на 10 октомври, като той щеше да бъде 17-ти кръг за сезон 2021. Той става общо четвъртият отменен заради пандемията, като до момента подобна съдба сполетя тези в Австралия, Канада и Сингапур.

"След множество дискусии с промоутъра и властите в Япония бе взето решението за отмяна на тазгодишното състезание заради сложността на все още бушуващата пандемия в страната. Формула 1 работи по детайли относно обновения календар, който ще бъде обявен в близките седмици. Формула 1 доказа през тази година, а и през 2020, че може да се адаптира и намира решения за всички несигурности и сме развълнувани от проявения интерес от страна на различни локации за домакинство на Формула 1 през тази и следващите години“, заявиха от Формула 1.

Отмяната на японската надпревара поставя сериозни въпросителни относно броя надпревари във втората половина на сезона. С неговата отмяна най-вероятно и този в Турция (3 октомври) също няма да се проведе, тъй като южната ни съседка попада в „червения списък“ на британското правителство. Надпреварите в САЩ, Мексико и Бразилия също са под въпрос, като е напълно възможно спорът за титлата между Люис Хамилтън и Макс Верстапен да се реши с поредица от стартове в Близкия Изток през ноември и декември.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SH BG

    5 1 Отговор
    Страната на изгряващата простотия...!!!

    Дааа...!!!
  • 2 Sieg

    3 1 Отговор
    Всички да ги отменят за да стане циганина шампион.