21 Октомври, 2021 23:59 3 961 46

Зоря излъга ЦСКА и нанесе втора загуба на "червените"

  • цска-
  • зоря луганск-
  • лига на конференциите

"Армейците" изиграха много силно първо полувреме, но не успяха да материализират положенията си

Зоря излъга ЦСКА и нанесе втора загуба на "червените" - 1
Снимка: БГНЕС

Зоря Луганск нанесе втора загуба на ЦСКА в груповата фаза на Лигата на конференциите. Гостите спечелиха с 1:0 на Националния стадион "Васил Левски".

Единственото попадение за гостите бе дело на Алахар Саядманеш в 65-ата минута, което раздели двата отбора. "Червените" изиграха много силно първо полувреме, но не успяха да материализират положенията си. През второто полувреме домакините имаха на три пъти претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния съдия, а дълбоко в добавеното време Тибо Вион бе изгонен с директен червен картон.

С поражението ЦСКА остава на последното място в Група C с актив от една точка, докато Зоря Луганск е трети с две повече.

Домакините стартираха агресивно двубоя и още в началните секунди на двубоя Греъм Кери бе изведен зад гърба на защитата, но халфът на "червените" бе в положение на засада. Малко след това желанието на ирландеца за изява можеше да му коства много, след като извърши грубо нарушение.

В 4-ата минута Греъм Кери опита да изненада Дмитро Мацапура, стреляйки от фаул в близкия ъгъл, но топката излезе в аут.

Две минути по-късно Жорди Кайседо изведе отлично Яник Вилдсхуд зад гърба на защитата. Нидерландецът напредна и стреля в близкия ъгъл, след което последва решителна намеса на вратаря на гостите. Веднага след това Георги Йомов стреля от дистанция, но над вратата.

Зоря излъга ЦСКА и нанесе втора загуба на
Снимка: БГНЕС

Домакините продължиха да диктуват темпото на игра, контролирайки топката. "Червените" разиграваха със самочувствие, но липсваха головите положения пред Дмитро Мацапура.

Малко по-късно вратарят на гостите отново се отличи с великолепна намеса след изстрел на Жорди Кайседо.

В 18-ата минута Георги Йомов бе изведен в наказателното поле на отлична позиция, но преди крилото да нанесе решителния изстрел бе спрян с отличен шпагат от Максим Имерков.

Две минути по-късно Жорди Кайседо опита от дистанция да преодолее стража на Зоря, но не успя да намери очертанията на вратата.

Натискът на "червените" продължи и в 24-ата минута Яник Вилдсхуд центрира остро в наказателното поле, но Георги Йомов не успя да стигне до топката и да нанесе решителния удар.

Половин час след началото на двубоя Георги Йомов центрира добре по земя към далечната греда, където Жорди Кайседо не достигна до топката и вратата на Дмитро Мацапура не бе застрашена.

Зоря излъга ЦСКА и нанесе втора загуба на
Снимка: БГНЕС

ЦСКА не позволяваше на съперника си да организира продължителни атаки и действаше с висока преса. Възпитаниците на Стойчо Младенов залагаха на бързи атаки по фланговете, но за момента не успяваха да преодолеят Дмитро Мацапура.

В 40-ата минута Томас Лам засече отлично центриране от ъглов удар, стреляйки с глава над напречната греда. Три минути по-късно Георги Йомов отправи изстрел от дистанция, който премина покрай вратата.

В последната минута от първата част Греъм Кери изведе великолепно Георги Йомов в наказателното поле. Крилото нанесе мигновено изстрел, но топката бе блокирана в последния момент от Максим Имерков.

На почивката двамата треньори не направиха промени по съставите си. В началните минути на второто полувреме гостите имаха добра възможност да открият резултата, но изстрел от фаул на Серхи Булеца не намери очертанията на вратата.

В началото на втората част Стойчо Младенов получи лоша новина, след като трябваше да замени принудително Греъм Кери, а на негово място се появи Федерико Варела.

Украинският тим поизравни играта през вторите 45 минути и погледна по-смело към вратата на Густаво Бусато, но в тези минути липсваха головите положения пред една от двете врати.

В 63-ата минута бразилският вратар на ЦСКА трябваше да се намесва решително след изстрел от фаул на Шахаб Захади.

Зоря излъга ЦСКА и нанесе втора загуба на
Снимка: БГНЕС

Две минути по-късно Зоря откри резултата. Алахар Саядманеш овладя в наказателното поле и с красив изстрел в далечния ъгъл реализира.

ЦСКА опита да реагира мигновено, но отново Яник Вилдсхут не успя да намери целта, с което си навлече гнева на феновете на "червените".

Стойчо Младенов опита да освежи тима си, включвайки в игра Тибо Вион и Йоан Баи, които застанаха на мястото на Жеферсон и Яник Вилдсхуд. В 75-ата минута Федерико Варела центрира от ъглов удар, след което последва атрактивен изстрел от страна на Карло Мухар, но Дмитро Мацапура улови.

Малко след това "червените" организираха добра атака по левия фланг, която завърши с изстрел на Брадли Мазику, но ударът му бе блокиран.

В 84-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Йоан Баи, но главният съдия Мануеш Шютенбергер не посочи бялата точка. Веднага след това ЦСКА имаше още две причини да поиска 11-метров наказателен удар, но отново претенциите им бяха подминати, а между тези ситуации Дмитро Мацапура се намеси решително при изстрел на Юрген Матей с глава.

Дълбоко в добавеното време домакините останаха в намален състав, след като Тибо Вион си изкара директен червен картон заради грубо влизане. До края на двубоя домакините притиснаха съперника си, но не успяха да стигнат до попадение.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    47 2 Отговор
    Преди мача да ти бръкнат в носа, а след мача да се чувстваш, като че ли са ти бръкнали в г...!?
    Безценно!
  • 2 Иван

    54 2 Отговор
    ЦСКА играе ужасно. Жалко, но у нас вече няма футбол и нормален живот.

    Коментиран от #20

  • 3 Ужаааас

    59 2 Отговор
    Цесекар съм, но на тия футболисти не бих им дал и овцете да ми пасат! Какво се караха по съдият, като един удар не могат да отправят към вратата!

    Коментиран от #21

  • 4 Маймуна

    29 1 Отговор
    Щото гледам рекламите на Стоичков по Уинбет,та какво каза той за мача? Твърд Х.. ли?
  • 5 Цесекар

    35 7 Отговор
    Стойчо, време ти е за пенсия. Имам усещането, че за теб най-важно е да биеш Левски. С тази игра нищо няма да спечелим.

    Коментиран от #9

  • 6 Пеню Любославов

    38 3 Отговор
    Добре бе, нали му казах на Стойчо да спре да мърка и да мяука? Защо пак съдията му е виновен? Защо само 4 хил. души на 44 хил. стадион? Само чужденци, а от ДЮШ няма един играч, какво работят там са над 30 души треньори и персонал?
  • 7 Fon4o II

    28 2 Отговор
    Пак последни! До кога така, джудженце? Зако се криеш? Продава и пълни чекмеджето, а отбора с африканци все последен…
  • 8 Bai Nudals

    24 15 Отговор
    Бий чорбата по главата бий,бий,бий.
  • 9 Стефан

    32 1 Отговор

    До коментар #5 от "Цесекар":

    Най лесно е да смениш треньора и да си мислиш че вече нямаш проблеми, виж ги Лудогорец, смениха над 15 треньора, някой по алчни даже повториха и резултата е ВИНАГИ ЕДИН И СЪЩ, просто нивото на нашето първенство е отчайващо, и е прав Венци Стефанов като казва че се дават луди пари за разни от Африка, а нашите кучетата ги яли, държавата е абдикирала от масовия спорт, ако нямаме пари за децата на България по добре да идват талибаните да живеят тук, политици менте, бизнес менте, живот менте, храни менте, ние българите имаме уникален талант, с мързела си, с корупцията си, с шуробаданащината си, с калинките дето се назначават да направим нещата да изглеждат БЕЗНАДЕЖНИ.

    Коментиран от #10

  • 10 Тоа па

    14 5 Отговор

    До коментар #9 от "Стефан":

    Сега всичко е пари бе,брато ! Кви български таланти търсиш.Нема твое ,мое - всичко вече е Африка !
  • 11 Стойчу

    8 12 Отговор
    Съдията се подигра с труда на момчетата ! Гледаме напред !

    Коментиран от #36

  • 12 Обезкосмяване

    27 1 Отговор
    Луганск не ги ли обстрелват бандерите? Хората тренират и играят във военна обстановка и пак ни бият. Нашите платени и обезкосмени каква да очакваме?

    Коментиран от #29

  • 13 Батето

    11 0 Отговор
    Ша местя за наемниците на Стойчу!!
  • 14 Гуцката

    20 0 Отговор
    Тия дето играят на картофена нива с ботуши дойдоха и ни издокараха. Пак бяхме с голямата кошница, а ни напълниха срекмето. Всички плюс Стойчо са за психолог и да се престане с трансферните лакардии!

    Коментиран от #17

  • 15 Заройчо

    19 0 Отговор
    Тройчо, Петорчо, Заройчо.....
  • 16 Пената

    14 1 Отговор
    Е те нали биха Ботев и си помислих, че са ПСЖ. Ама реалността е друга
  • 17 Jacques Yves Moineau

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гуцката":

    Що бе. Боби перуката каза че българския футбол си е много добре.

    Коментиран от #19, #38

  • 18 Ще черпя

    9 0 Отговор
    Трябва ли да коментираме изобщо❓
  • 19 Фактъ

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Jacques Yves Moineau":

    Бербатов присадената коса друго ли ще направи, не беше ли той който се жтказа от нацижналния оттбор. Такива работи не се прощават
  • 20 БАТКА

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    ЦСКА - София имаше горе долу ДВАМА Българи в състава а Зарята горе долу ДВАМА чужденци !!!! НЯКОЙ ВИДЯ ЛИ ТОВА ?????

    Коментиран от #39

  • 21 Левскар

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ужаааас":

    Поздравление за коментара ти. Няма да коментирам качествара на играчите, но откакто Младенов е начело на ЦСКА Сифия не спряхте да ревете и да плюете по БФС и съдиите. Защо е това притискате ги психически да не смеят да свирят обективно и правилно и да се паникьосат. Оставете съдиите и БФС погледнете себе си работете здраво и успехите ще дойдат.
  • 22 Текст

    9 0 Отговор
    Не тройчо,а еденичко
  • 23 Жоро

    12 0 Отговор
    Слобо, слабо, резил ...язък.
  • 24 Мимч

    9 1 Отговор
    Така става ,когато излишно си надуваха балона и се мислеха за голямата работа.Сега всички звезди и тройчо да развият тезата за българската ,а вече и световна директива,иначе да бега от армията да не си пълни гушата с по 60 000 Е.Ама луд е този който му ги дава и е прехвален...
  • 25 ГЕРЕН

    8 1 Отговор
    ДАВАЙТЕ АРМЕЙЦИ: ВИКА ВЧЕРА
    СТОЙЧКОВ... ТА ТО В ТОВА ОТБОРЧЕ
    ИМАЛИ ЕДИН АРМЕЕЦ?!????. НЯМА
    КАЗАРМА САМО ЧУЖДИ С ГОЛЕМИ
    ЗАПЛАТИ. ЛУДИТЕ И ТЕ СА ЗЯН.
  • 26 Стойчо Лугански

    8 0 Отговор
    Озорихме се ! Но продължаваме промяната !
  • 27 Crazy forest and Liteks Sofia

    5 6 Отговор
    С перука НЯМА СПОЛУКА !
    Пак сме до тука !
  • 28 Бурмата

    8 0 Отговор
    Много пъти съм казвал, ще го повторя. Стойчо Младенов беше играч, от много време и треньор, който е подвластен само на емоцията. Вижте му инте4вютата и като футболист. Винаги е бил мотиватор, това което другите при червените не правеха. Да говори с агитката, да надъхва отбора, да се прави колко милее за клуба, това му е номера в живота. Ние сме юмрук, ние сме това, ние сме онова, ама вие сте ментета бе, дядо Стойчо. Сега, както винаги е при него, два лоши резултата и мотивацията пада. И до Нова година си е събрал багажа. На Гришата се чудя, защо му беше да го връща, като още му плаща масрафа от предишния престой на дядо Стойчо и Сашо Томов.
  • 29 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Обезкосмяване":

    Заря играе в друг град. Луганск е превзет от руски фашисти. Вече няма живот. Само болка и страдание. Благодарение на Русия.
  • 30 Трябва всички левскари и цесекари,

    3 1 Отговор
    А и от други отбори да отидат в БФС и да изхвърлят перуки, клечки,емита,домуси,
    венцита,а, бе, всички боклуци!!!
    Ако трябва с юмруци 👊👊👊👊👊 !!!

    Коментиран от #41

  • 31 Като гледам какви стадиони имат хората..

    2 2 Отговор
    А ние играем на ливади,няма млади....
    Караме я, като стари Лади....
    Писна ми от таз перука... махнете я оттука!
  • 32 Гост

    1 0 Отговор
    Да се замислят по-старото и не толкова старо поколение привърженици - кога ЦСКА е имал по-силен отбор? По времето на Младенов, като футболист ли, когато играеха 100 процента български футболисти, преди 30 г., когато българите бяха над 90 процента от състава или преди 20 г., когато бяха 80 процента български футболисти..... или сега - с 90 процента чужденци в стартовия състав!? Със спадането на процента на български играчи, пада нивото на отбора и резултатите - факт! Какво повече да говорим - пращат младите таланти в Литекс и по В групите, за сметка африканци и южноамериканци със съмнителни качества! Ами гледайте си ги!
  • 33 браво

    2 1 Отговор
    20 афрота не могат да бият някаква си Зоря от Белорус - държава без нито едно участие в историята си на голям форум. ВЕинаги са били брашняния чувал по квалификациите.
    А сега и ние сме там.

    А от ЦСКА няма ни помен вече. Сменете си името най-добре.
  • 34 комон сенс

    3 0 Отговор
    Съгласен съм, че Перуката е за смяна.
    Ама Перуката ли им прави селескцията, стратегията и тренировките на тия несретници?
    Май не!
    В случая си говорим за друга поредици некадърници.

    Коментиран от #35

  • 35 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "комон сенс":

    Перуката може много работи да направи, за да стимулира отборите да дават шанс на български играчи - чрез регламент, обвързано с финансови бонуси от централата и от УЕФА за школи и отбори, които са реализирали футболисти в професионалния футбол и др., ама не си мърда пръста, щото така му е удобно...

    Коментиран от #42

  • 36 Ревльо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Стойчу":

    Сигурно Михайлов им е казал на съдиите да го порежат😊. Стойчо копае дъното, вместо да застане като мъж и да каже има и такива дни, той пак реве. Така ЦСКА София никога няма да стане силен отбор, като търси проблемите само навънка.
  • 37 Мим

    2 0 Отговор
    А къде се изпокриха сега тия мишки предсказатели,като Велинов и Стоичков да надуват балона с колко щели да победят.Те когато казват да знаете става точно обратно...
  • 38 Михайлов

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Jacques Yves Moineau":

    Стойчо пак ли Боби ти е винове? Що не се скриеш някъде вече ставате смешни. Какво да направи Михайлов да дойде да пази ли?
  • 39 Юноши

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "БАТКА":

    За ЦСКА София играе Турицов който е от Литекс и Йомов който е юноша на Левски. И до тук дори резервите им са чужденци. И сега пак ще кажат Михайлов е винивен ама сега защо?
  • 40 Татко ти

    1 0 Отговор
    Слаби сме,туй е истината.И не сме слаби само ние,цялото първенство е слабо,барабар с "великите" "орли" от Разград.И няма да има промяна докато перукан е на власт.Корупцията е безгранична в БФС,там е такава мафия,че не знам как изобщо има хора,които все още вярват в тая организация.Ма то няма как да е иначе,без никакъв контрол от държавата.Ма то как да ги контролира държавата,като тя самата е затънала в корупция и далавери.Получава се затворен порочен кръг,който няма разбиване.Единствените шансове нещо да се промени са два-реалистичен и фантастичен.Реалистичния е да дойдат марсианците да оправят държавата и в частност-футбола,а фантастичния е ние със собствени сили да се справим с проблема.
  • 41 Опорки

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Трябва всички левскари и цесекари,":

    Това ли е новата опорка на Стойчо Младенов? Загубихме щото Михайлов е президент на БФС😊. Продължавайте така да не виждате собствените си грешки и скоро ще фалирате за ВТОРИ път!
  • 42 Левскар

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Смешни сте ама супер смешни. Нали ако наложи ограничения първи ЦСКА София ще реват, че им пречат да играят добре в Европа. Всеки трябва да търси проблемите вътре в себе си. Има ЦСКА 1948 те имар само българи къде са в Европа? Търсете причината вътре в себе си не ви е лош отбора, но трябва още. Но няма как да стане по добър със Младенов щото той не се обръща към себе си а казва съдиите винивни, БФС винивно само той не е. Лошото е, че и вас надъхва кати един шарлатанин ви омайва. Взвмете пример от Левски ние не ревем знаем, че проблема е вътре в нас и работим да го отстраним.

    Коментиран от #43

  • 43 рс6

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Левскар":

    И ние бяхме така,не ревахме и накрая фалирахме.Нищо добро не ви чака и вас с това ръководство на отбора.Само с работа не става,трябват пари,много пари,за играчи,за разходи,за школа,за всичко.Няма ли пари става като с ЦСКА-фалит и после започваш от нулата,ама чакането за резултати ще е голямо.

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "рс6":

    Напротив - на първо място са желанието и работата и чааак след това пари и всичко останало! Както е казал великия Кройф: "Виждал съм торба с пари, но никога торба с пари да играе"! Доказаха го от Шериф Молдова, като сгънаха Реал М!
  • 45 Левскар

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "рс6":

    Чакай малко парите са пари то ясно. Ама вие ревете за съдиите те не са ви виновни. После ревете за БФС и за Михайлов. Как си го представяш вътре е Костадинов и Лечков да ви ощетят, не виждате ли че БФС помага и на Левски и на ЦСКА до колкото може на ЦСКА като даде да започнат от А група след фалита а на Левски като не им отнема лиценза. Хайде сега и ние да си видим грешките, и да ги отстраним. ЦСКА има добра основа вече, Левски тръгва също. Трябва много работа и по малко приказки.
  • 46 Турицов старши

    1 0 Отговор
    Фланговите футболисти на ЦСКА не могат да бележат. Вилдсхут ще е идеалния бек, мощен, бърз, техничен. Но явно като крило не му е точната позиция!
    И по бързо Юга да си връща формата!