Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 22:30 1 706 0

Всички в Борусия Дортмунд са ваксинирани или прекарали Covid-19

  • борусия дортмунд-
  • covid-19-
  • ваксина-
  • себастиан кейл

Бъдещият спортен директор на клуба вярва, че всеки трябва сам да вземе решението за ваксината

Всички в Борусия Дортмунд са ваксинирани или прекарали Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд е един от големите европейски грандове, които официално обявиха, че всички играчи в отбора са ваксинирани или прекарали Covid-19, научихме от DW.

Ръководството на „жълто-черните“ осъзнава социалната роля, която играе в Германия, а и не само, в разгара на пандемията, но също така се старае да спазва общоприетите правила на различните футболни и национални организации.

Това е лично решение и аз смятам, че е добре всеки сам да го направи. Момчетата осъзнават отговорността, която носят“, каза бившият капитан и бъдещ спортен директор на клуба Себастиан Кейл по този повод.

В медицинските среди все още се води дебат върху темата с имунитета на прекаралите коронавируса, като все по-голям става натискът върху държавите, които отказват да включат в „зелените си сертификати“ и онези хора, които са изградили своя естествен имунитет. България е една от тези страни, макар страната ни да въведе сертификатите едва преди седмица.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА