26 Юли, 2016 04:00 8 439 23

Колко важна е екипировката?

Тази нощ ще ви покажем нагледен пример, до какво води карането на мотор без нужната предпазна екипировка. На пръв поглед, това изглежда като просто подхлъзване наричано на мото жаргон "лоусайд". Но всъщност последиците от него, едва ли ще са много приятни за управляващия, тъй като качествения асфалт може спокойно да бъде сравняван с лист шкурка. Най-често подобни инциденти стават в най-неочаквания момент - "отивам до магазина", когато сме твърде разсеяни и често водят до сериозни травми. Управляването на двуколесни винаги трябва да ни кара да бъдем по-концентрирани и съсредоточени, защото сме много по-уязвими на странични фактори и собствени грешки. Особено в места с почти нулева толерантност, като страната ни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пловдивчанин

    1 5 Отговор
    Каква толерантност да има човек към този упадък на общността?! Вечерно време около 12 ч. вкарват моторите си в 14k оборота /в прекъсвач/. Нормалните, работещи хора по това време си почиват за да имат сили да работят на следващия ден, а тази измет /моторджиите, рокерите/ не им дава възможност за това. Пият бира, дрогират се, правят се на безсмъртни, но като се претрепят някъде реват, че е станала трагедия. Истината е, че трагедия няма!

    Коментиран от #2

  • 2 Morgoth

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пловдивчанин":

    Толерантността е интересно нещо - обикновено най-нетолерантните реват за нея и винаги я третират еднопосочно - от останалите към тях самите.
  • 3 Нервака

    5 1 Отговор
    До коментар #1 от " Пловдивчанин":
    Отиван на село като искаш тишина, и стига сте се филмирали само, не може да се слагат всички под един знаменател !
  • 4 мимо

    2 5 Отговор
    Прав е човека от първи коментар!!! Тия рокерите станаха като п....стите - постоянно реват за някакви права, които реално никой не им е отнел! Правата им са като на всеки нормален човек, събират се на някакви мото(подобно на гей) събори и паради и демонстрират....абе и те самите незнаят какво - напиват се с бира, друсат се, слушат някакви метъл изстъпления и се ш...т кой където свари по поляните, които са предварително обилно опикани (следствие от изпитата бира) и реват за толерантност... ПАЗЕТЕ МОТОРИСТА!!! Как да го пазя, като самия той не се пази - преди три дни на магистралата от Варна посока Шумен, движейки се с около 130 км/ч в дясната лента бях изпреварен от 4-ма, които караха в аварийната лента с доста над 200 км/ч, а вв лявата лента нямаше никой!!! С какво мога да бъда в помощ на такива кретени и как да ги толерирам???
  • 5 no one

    4 0 Отговор
    да, такива случаи няма как да бъдат толерирани, но както и Нервака е писал - не слагайте всички под един знаменател. Болкуци си има навсякъде, и сред мотористите и сред шофьорите, това обаче не значи, че всички всички водачи на МПС са дебили.
  • 6 Коча

    6 0 Отговор
    Да обаче "Нервака" смята че да форсира мотор СИ БЕЗ ГЪРНЕТА ПОСРЕД НОЩ Е НЕЩО НОРМАЛНО. Може но ако го барна да надува и после, ще стои в гипсово корито поне два месеца!
  • 7 Пловдивчанин до 3

    2 5 Отговор
    На село ходи ти! Хората имат малки деца, които се стряскат нощно време и после не могат да ги преспят с часове, защото разни дебили на мотори се правят на интересни. Истината е, че те не се съобразяват с никой. Еднин такъв форсаж до прекъсвач нощно време бъди десетки, а може и стотици хора и стряска още толкова. Има и нормални рокери, но се губят, малко са и трудно може да ги намериш...

    Коментиран от #8, #10

  • 8 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Пловдивчанин до 3":

    Достатъчно е да ти мине на пълна газ един скутер със спортно гърне, за да не можеш да заспиш, какво остава за хиляда кубиков без ауспух. На Запад и спортните мотори са със заглушители и нямат право да карат със спортни гърнета по улиците, а само на писта. Ауспусите се продават със заглушаващ накрайник и със отворен такъв. Но нали сме тъпи, прости и не заслужаваме спокойствие у нас всичко е разрешено. Половината мотори ще спрат ако минат на тест пред немската полиция и тюв. Нашите един уред за измерване на децибелите нямат, затова и не пишат актове на място, а трябва да се викне риокоз, понеже нямат 50лв за уред, макат и смартфоните да имат подобно приложение.
    На Запад асфалта е грапав, има сцепление и на дъжд, а у нас е мазен битум, гладък като стъкло и поръсен с прах и пясък. Затова съм спрял да карам и смятам, че у нас е чиста проба самоубийство да се кара, не само заради пътищата, а и заради колите, чийто управляващи рядко пускат мигач, а за предимство, дистанция и толерантност не става и дума.

    Коментиран от #9

  • 9 Пловдивчанин

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Само ще кажа, че съм съгласен с теб!
  • 10 Тепетата

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пловдивчанин до 3":

    Ти си толкова пловдивчанин,колкото аз съм от село.Роден съм на пъпа в центъра на Пловдив,там където шума на каквото и да е никога не спира.На 43г.съм и имам дъщеря на 7г.никога не ми е пречил шума на мотори,коли,заведения,както на мен така и на семейството ми.Пича от третия пост ти го е написал.Ходи си На село!Ако не ти се връща там от където си дошъл,направи следното.1.Смени си дограмата.2.Смени си жилището в кв.Беломорски е много тихо пеят птички.Като нямаш кеш,ще си кротуваш.Все на вас децата ви се стряскат и работите и все нещо ви пречи.Ами,утре твоето дете може да се качи на мотор.Тогава как ще е А.?Живота е шарен,и знаеш ли защо......ЗА ДА Е ИНТЕРЕСЕН!Едни обичат мотори,други коли,трети футбол и.т.н. Аз не обичам футбол,може би трябваше да намразя всички футболяги които крещяха на скоро.Или трябва де те намразя защото жена ти като слиза от колата и тряска по-силно врата и ме събужда.Така като те чета имам чувството че си на 80г.Не ме разбирай погрешно.Аз мотор нямам карам колело и кола,и изобщо не ми прече,някой като си изрязва машината.Дразна се на разни с коли които плюят мотористите,че карали като луди,ами ние с колелата дето караме бавно никва колегялност все да не засечат.Карайте си пичове моторите газ до дупка,те затова са направени,но с мозък и не по джапънки.

    Коментиран от #20

  • 11 мимо

    1 0 Отговор
    Опааа, тука стана нещо интересно! След като от сутринта имаше по максимум един глас и то не на всички кометнари сега за по-малко от 10 мин се появиха по 3 плюса на про-моторджииските коментари и съответно по 3 минуса на анти-моторджииските (демек на нормалните хора)! Интересна работа... Хахахахахаха, жалка картинка!!!
  • 12 мимо

    1 0 Отговор
    ааааа, подкара ги човека твърти път от долу нагоре....ще броиме до колко ще ги докара...хахахахах
  • 13 Пловдивчанин до Тепетата

    0 1 Отговор
    Не съм от село и не съм на 80г. На 33г. съм от Пловдив. Дограмата ми е хубава, но трябва ли да е постоянно затворена нощно време заради рокерите, жилището ми е на хубаво място в града и не смятам да го сменям, мястото за изпробване на възможностите на презозните средства е писта, а не населено място. Пича от третия пост, както и ти сигурно сте глухи, несъобразителни с околните и т.н,. с една дума упадък... Предполагам на колата си имаш Remus за да ръмжи повечко, за да те забелязват и хората да казват: "ето още един селянин"....?! Наистина живота е шарен, виждам че има и хора които са умствено ограничени /такива като теб/.... аз не говоря за омраза, която ти цитираш по долу.... Но това ме навежда на мисълта, че си един...хейтър. :) Гледай твоята дъщеря да не се качи по джапанки и без гащи някой ден на някой мотор, че тогава ще се сетиш...как беше "живота е шарен, за да е интересен"....

    Коментиран от #19

  • 14 3333

    1 0 Отговор
    Хубаво де!
    И двата ми мотора са със ауспуси, които отговарят на стандартите! Такива, дето не трещят.
    Иначе и на мен ще ми се надуе главата. В 12 обикновено съм си в къщи и не шпоря по улиците, пък до ограничител не форсирам никога на практика. Вероятно алкохол пия по-малко от вас "нормалните", камо ли разни по-тежки субстанции.
    Това обаче не пречи оня ден един да тръгне да се престроява в мен, виждайки ме. Имаше педя между бронята му и моята задна гума. И си ме натискаше съвсем откровено с някакво дръгливо Пежо 206, и дори това, че форсирах и свирих не го притесни.
    Не знам как не му шибнах една каска в тиквата проста.
    Тия шумните и аз ги чувам, и знам, че имате право. Ама тук всеки прави каквото си иска. Подобни келеши на тия със шумните мотори, ама с коли трепят хора! Понякога наедро. Тия с моторите обикновено се самоочистват на някой завой.

    Коментиран от #16

  • 15 бмв е65

    1 0 Отговор
    евалата човек много точно си го казал,но най-вече само с ъкъл и премерен риск каквото и да правим
  • 16 Бидона

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "3333":

    Виж какво братко, тук не говорим за правила на движението а за това ,че ако имаш поне малко разум няма да те размажат на пътя!Има ли значение копй какво след като твоя некролог се вее като 'Самарското знаме 'на стълба?Пази си живота човече!Ако си разумен ездач, ще живееш а ако си тъп келеш ще даваш органи за милосърдие!Жив и здрав бъди!
  • 17 Asen

    1 0 Отговор
    Тоя що така падна?

    Коментиран от #22

  • 18 Deathless91

    1 0 Отговор
    Аз в началото на сезона се отъркалях здраво на един завой, заради непознаване на пътя, а и явно и на мотора... Бях с цял екип, ботуши, ръкавици и всичко. Нямах дори драскотина по мен, за разлика от мотора. След това даже отидох на работа за нощна смяна. Естествено, че имах и късмет, но ако бях по къс ръкав и шорти не ми се мисли. Общо взето извънградско е задължително да си носите екипите, а в града и аз карам по тениска и шорти, но и внимавам доста.
  • 19 Тепетата

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пловдивчанин до Тепетата":

    Успокой се,ще получиш инсулт на 33 но пък няма да е загуба,защото мозъка ти е като на 80г.старец.Явно е, от това което си написал,че майка ти е възпитала един лигъв мрънлю на които все нещо му пречи.Че си и неук,но това е друга бира.Утре Ще се обадя в общината да затворят твоя булевард,защото Ти и твоят принц не можите да спите от шума.Ти за дъщеря ми не бери грижа с гащи и без гащи умната и хубава жена си е жена.Ти му мисли, с синчето ти.Да не ти звънне на вратата след време с друго момченце и да ти каже, че ще се омъжва.Ето точно такива негативни хора като теб,правят от синовете си лява резба.Не ми се Пери,че жилището ти е супер.Щом те дразни шума,значи не е.Шумът няма как да го махнеш така че проблема е в деградиралият ти мозък.ОТИВАЙ НА СЕЛО ИЛИ СИ СМЕНИ ЖИЛИЩЕТО.Хората които карат МПС-та няма да се съобразяват с принца на Пловдив че му е шумно.Това,че нямаш кеш да си платиш спокойствие никои няма вина.Нали си големият татко!ТИ СИ ИЗЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО!ЗАПОМНИ!Трябваше да не ти пиша изобщо,ти си ми под-нивото много,като си избършеш млякото от устата и като те поучука още малко живота ако не те зарежи жена ти до тогава ще разбереш.Истината е някъде там!

    Коментиран от #21

  • 20 стига простотия

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тепетата":

    Ми майна,щом не ти пречат мотори на прекъсвач,значи си глух.И ако си излизал някога от пъпа на Пловдив,ако си ходил по-на запад от Сърбия,ще знаеш,че тая простотия с ревящи мотори сред нощ,е само у нас и Сърбия.Пъпа на Пловдив не е центъра на света.
  • 21 стига простотия

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тепетата":

    А ве,майна,ти добре ли си?Земи натърти жена си да се успокоиш малко
  • 22 Deathless91

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Asen":

    Може да е заради блокирала задна гума заради смяна на предавките без междинна газ или е прекалил със задната спирачка, която пък в завой е голяма грешка да се натиска. Или предната гума се хлъзна на нещо. Може да се гадае само.
  • 23 Тепетата

    0 0 Отговор
    Пичове карайте си моторите на воля.На които не му харесва да ходи на село.