28 Юли, 2016 09:30 2 517 0

Нова безплатна станция за електромобили

  • kia-
  • soul ev-
  • зарядна станция
Нова безплатна станция за електромобили - 1

Kia Моторс България продължава с изграждането на мрежа от електростанции на територията на страната. Водени от желанието за здравословна и чиста околна среда, уверени в градското бъдеще без изгорели газове и шум на двигатели представителството на корейската марка у нас реализира идеята за позициониране на електрозарядна станция пред централния офис на добре познатата и утвърдена компания в общото застраховане. По този начин потребителите на електромобили ще имат възможност да зареждат напълно безплатно електрическите си возила.

Станцията дава възможност за заряд на 100% от предлаганите на пазара електромобили, като за 40 мин. клиентите могат да заредят 20% от капацитета на батерията си. По този начин те ще гарантират безпроблемно използване на своите електромобили в рамките на деня. За пълен заряд са необходими 5 часа.

За нуждите на своите бъдещи клиенти с практичен ум и зелено съзнание, КИА Моторс България ще предостави и монтира електростанции в търговско-сервизните комплекси на всички свои представителства в България. До края на 2016 г. не само клиентите на марката, но и всички потребители на електромобили ще имат възможност да зареждат безплатно своите електрически превозни средства в 13 града на територията на страната - София, Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Плевен, Габрово, Казанлък, Шумен и Сливен.

През април 2015 г. КИА Моторс България представи на българския пазар електромобила Soul - първият корейски изцяло електрически модел с нулево ниво на вредни емисии. Компактният електромобил Soul EV безпроблемно и лесно се зарежда във всяка стандартна 120V електрическа мрежа или конвенционално 240 V зарядно устройство, като с едно зареждане електромобилът изминава 212 км. Благодарение на инстантния въртящ момент електродвигателят гарантира ускорение до 100 км/ч за по-малко от 12 сек и максимална скорост от 145 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА