8 Август, 2016 13:20 1 451 0

Apple ще плаща $200 хил. за открити пробиви в сигурността

  • apple-
  • iphone-
  • хакер-
  • кибер сигурност
Apple ще плаща $200 хил. за открити пробиви в сигурността - 1

Практиката да се плаща на външни лица за откриване на уязвими места в софтуера не е нова. Гиганти като Google, Microsoft, Facebook, Uber, Fiat Chrysler и дори щатското Министерство на отбраната прибягват до услугите на хакери, за да подсилят кибер сигурността си. От есента подобна програма въвежда и Apple.

От 1 септември всеки, който открие пробив в софтуера на "ябълковите" продукти, ще може да се бори за награда до $200 000. Отначало в програмата ще могат да участват само IT-специалисти, които са сътрудничили на Apple и преди, но не на по-късен етап право да се включат ще получат всички желаещи.

Наградите са разделени в пет категории според сложността на хака. За осъществяване на неупълномощен достъп до iCloud ще се плаща $50 000, а за пробив в защитата на Secure Enclave Processor - $100 000.

Apple ще плаща 0 хил. за открити пробиви в сигурността

Представители на Apple подчертават, че напоследък става все по-сложно да бъдат идентифицирани уязвими места в сигурността на софтуера, но обявената програма ще помогне на компанията да бъде "в крак" с тенденциите и да избегне бъдещи пробиви като хакването на iPhone, към което прибегна полицията след убийствата в калифорнийския град Сан Бернардино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА