15 Август, 2016 08:34 4 580 2

Автопилотът на BMW помогнал на плувците на САЩ в Рио

  • bmw-
  • автопилот-
  • плуване-
  • рио де жанейро-
  • сащ
Автопилотът на BMW помогнал на плувците на САЩ в Рио - 1

По-конкретно става дума за американските плувци, участващи на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Именно те са използвали технологията на баварската автомобилна фирма, за да постигнат по-добри резултати по време на подготовката си за игрите.

Системата за автономно управление на BMW-тата е била специално адаптирана за Фелпс и компания и се използва от националния отбор на САЩ от миналата година. За да подобрят резултатите на плувците, специалистите от BMW монтират подводни камери, отчитащи движението на плувците.

С помощта на същите камери BMW-тата разпознават движещите се пред тях обекти. Подводните камери реагират на светодиодните елементи, които са закрепени към тялото на плувеца, като по този начин впоследствие помагат на треньорите да усъвършенстват техниката на своите състезатели.

Така в Рио американските плувци спечелиха 11 златни медала. Ще припомним, че през 2013 година BMW разработи специална система за бобслеите и по този начин САЩ спечелиха първо злато в този спорт от 62 години насам.

Следващата технология, която BMW подготвя за спортисти ще бъде показана на предстоящите параолимпийски игри в Рио де Жанейро. Иновацията представлява специална инвалидна количка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ммдаа

    0 0 Отговор
    защо скапаната Тесла не им дава технологиите си????.....защото нямат такива!.....мамят инвеститорите си и убиват хора!
  • 2 Чичу Ади

    0 0 Отговор
    Преди 15 години най-големите при мобилните телефони бяха Нокия, Сименс и Моторола. Никой тогава не е вярвал, че Самсунг, ЛГ и Епъл ще ги изтрият от световната карта. Мерцедес, БМВ и Ауди от доста време диктуват модата в автомобилостроенето, но се появява Тесла, след нея други и това си е най-нормална еволюция. Естествено, че с натрупания капитал немците няма да вдигнат бялото знаме, а ще се бръкнат дълбоко за да не изостанат твърде бързо. Проблемът при тях е, че с години инвестират в разработката и производството на коли с ДВГ и не могат просто така да се откажат и да изгубят десетки милиарди печалба. А Тесла започна от нулата, изгради си производствена линия за това, което ще продава в следващите 30-40 години и всичките им усилия в развитието са насочени натам. А който не иска да фалира, трябва по-бързо да се откаже от нови разработки на ДВГ и да се захваща здраво за работа. Иначе прогнозирам, че до 10 години Тесла ще е най-големия производител на коли в света.