Last news in Fakti

22 Август, 2016 13:12 1 758 2

NASA тества двигател за полет до Марс

  • nasa-
  • двигател-
  • марс
NASA тества двигател за полет до Марс - 1
Американската космическа агенция NASA успешно проведе първите тестове на нов ракетен двигател, обозначен с индекс RS-25. Устройството е предназначено за използване в летателни апарати. По-конкретно става дума за пилотирани експедиции извън земната орбита.NASA тества двигател за полет до Марс

Основната идея за създаването на този двигател е той да задвижва летателен апарат, с който да бъде изпратен човек на Марс. RS-25 ще се интегрира в строящия се в момента свръхтежък кораб Space Launch System (SLS). Първият пробен полет на ракетата носител е насрочен за 2018 година. До тогава от NASA ще направят още три теста на чудовищния агрегат. Вижте първото изпитание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    0 0 Отговор
    ...ааа, ето кой прави големите емисии. А после от Фолксваген били замърсявали околната среда. Е да, фалшифицират данните, но не са само те и не те са най-големия замърсител на планетата.
  • 2 Хобит

    0 0 Отговор
    Тия гадни американци са голям замърсител и само подливат вода на руския монопол в космическото пространство. Гадни американци.