1 Септември, 2016 12:02 12 501 2

Тръгва първият автономен трактор

  • cnh industrial-
  • case ih-
  • new holland-
  • автономен трактор-
  • farm progress show 2016
Тръгва първият автономен трактор - 1

Холандската корпорация CNH Industrial, собственик на Case IH и New Holland, стана първият голям производител на селскостопанска техника, който навлиза в нишата на автономните возила. Гигантът представи напълно функциониращ прототип на безпилотен трактор на изложението Farm Progress Show 2016 в американския щат Айова, съобщава Real Agriculture.

Тръгва първият автономен трактор

Подобно на автомобилите със системи за автономно управление, машината се ориентира с помощта на множество радари, сензори LiDAR и камери. Разработена е съвместно с базираната в Юта компания Autonomous Solutions Incorporated на базата на шаси от серията Magnum и има двигател с мощност 419 к.с.

Тръгва първият автономен трактор

"Автономният трактор може с лекота да се интегрира към съществуващите селскостопански транспортни паркове - оперативните разходите са минимални", обяснява Лио Боуз, маркетингов директор на Case Advanced Farming Systems (AFS). "Няколко такива машини могат веднага да заработят в синхрон на една и съща или различни обработваеми площ по надзора на един-единствен оператор. Така отпада нуждата от квалифициран персонал".

Тръгва първият автономен трактор


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮююБряяяя

    0 0 Отговор
    Мечтата за ОРИ-МЕЛИ-ЯЖ е на път да се сбъдне... за тоя дето има пари да купи машината! Иначе пак ще е ДИЙЙЙЙЙ... КРАСТА!
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Мечтата на крадците