22 Септември, 2016 07:00 2 280 2

Cessna 400: Едномоторната мълния

  • cessna 400-
  • мълния-
  • самолет

Самолетът е най-бързия в своя клас

„ Cessna 400“ известен още като TTx е едномоторен самолет, произвеждан от композитни материали от Cessna Aircraft.

Това е най-бързият едномоторен самолет с фиксирана предавка. Той достига 435 км/ч. на височина от 7600 метра. Първоначално самолетът е построен от компанията „Columbia Aircraft“, която през 2007 г. е погълната от „Cessna“.

Машината се захранва от турбо двигател Continental TSIO-550-C, развиващ 310 конски сили. Разполага със стъклена кабина Garmin G1000. Самолетът може да бъде оборудван и със система за защита от лед, известна като E-Vade. Има места за един пилот и трима пътници.

Машината може да се използва като частен самолет за пасажери, а след някои настройки и като спортен такъв. Оборудван е с автопилот GFC 700 и система за избягване на трафика Garmin GTS800. Разполага с транспондери GTX 33ES и система за поддържане на стабилността на Garmin Electronic.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Аааа започваме статийки за самолети във фактите. Изглежда добра идея :)

    Коментиран от #2

  • 2 гостенинчо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Добра е идеята, но може и по-добре да се реализира - повечко снимки и повече инфо!