Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 12:31 5 425 3

Toyota показа колата на бъдещето

  • toyota-
  • fcv plus-
  • париж 2016
Toyota показа колата на бъдещето - 1

Париж, Франция. Наш екип от мястото на събитието.

В рамките на автомобилното изложение в Париж, концерна Toyota, показа своето виждане за автомобил на бъдещето. Името на концепцията е FCV Plus и освен със свръхфутуристичен дизайн, впечатлява с това, че работи на водород.

Автомобилът е способен да генерира необходимата му за работа енергия от водород, който е не само вътре в автомобила, а и около него. Освен това FCV Plus може да дели енергията си, както с други автомобили, така и с битови мрежи. По този начин, освен като транспортно средство, може да се разглежда и като мобилен източник на енергия.Toyota показа колата на бъдещето

В основата на автомобила е залегнала фирмената Fuel Cell Vehicle система, която вече се предлага в серийната Toyota Mirai. В близките няколко години японците възнамеряват да произведат 30 000 такива автомобила. От Toyota описват колата като свръхаеродинамична с просторен салон и компактни габарити. Това според тях е идеалната градска кола на бъдещето.

Всяко от четирите колела на превозното средство е оборудвано с електромотор. Батериите и горивните клетки са разположени между предните колела, а резервоарът за водород е позициониран зад задните седалки. Габаритите на FCV Plus са 3.8х1.75х1.54 метра, а междуосието - 3 метра.Toyota показа колата на бъдещето


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    С какъвто дизайн ги произведат, такива ще ги купуваме. От потребителя нищо не зависи. Независимо от това, техниката напредва много бързо.
  • 2 Някой си

    0 0 Отговор
    Ако и прикачат и теглич ша си купя
  • 3 Ваг

    0 0 Отговор
    В турбо-дизела е бъдещето!