Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 22:51 2 436 2

Плановете на Елон Мъск да колонизира Марс (видео)

  • марс-
  • колонизира-
  • елон мъск-
  • tesla-
  • spacex-
  • космос-
  • автомобили-
  • ракета

Многобройните проекти, с които се е заел, могат да се окажат пагубни за една от компаниите му

Плановете на Елон Мъск да колонизира Марс (видео) - 1
Снимка АП/БТА

Основателят на проекта SpaceX Елон Мъск наскоро разкри плановете си да изпраща хора до Марс в рамките на следващите 10 години. Дали това ще се окаже риск за бъдещето на друга негова компания — Тесла?

Изданието Slate съобщи, че Елон Мъск е разкрил междупланетната транспортна система (ИТС). Той твърди, че този план може да доведе до създаването на марсиански град, с население от 1 милион или повече жители. Нещо повече, това може да стане реалност след по-малко от век.

Очевидно е, че основателят и главен изпълнителен директор на SpaceX планира да създаде гигантска ракета — такава, която да бъде по-удобна и по-голяма от Сатурн V — ракетата, която изпрати хора на Луната. Смята се, че този невероятен нов космически кораб ще излети в орбита, ще бъде презареден с помощта на няколко капсули и ще стигне до Марс, където ще навлезе в атмосферата на червената планета с помощта на аеродинамични спирачки, които да забавят приземяването му.

Тя е изумително, макар и страшно, тъй като много неща могат да се объркат по отношение на истинското изстрелване. Според изданието Tech Times, Мъск е признал, че хората, които първи ще колонизират Марс трябва да бъдат готов да дадат живота си.

"Първото пътуване ще бъде много опасно и рискът, участниците в него да загинат, е много висок", каза той по време на Международния конгрес по астронавтика. "Готови ли сте да умрете? Тогава сте кандидат за мисията."

По-рано този месец, ракетата Falcon 9 се взриви и унищожи сателит на Facebook. Това не е първият случай, когато подобно нещо се случва. Ако Мъск иска да изпрати хора на Марс, той и екипът му в SpaceX трябва да намерят начин да разрешат този проблем.

News.com.au добавя, че мащабният, грандомански план на Елон Мъск за SpaceX определено ще повлияе на бъдещето на друга негова компания — Тесла. В момента, автомобилният производител вече се е сблъскал с твърде много рискове и е изгубил толкова много пари, че никакви финансови инжекции не биха били в състояние да върнат компанията в коловозите, които ще я отведат в бъдещето.

Изданието коментира, че заради многобройните проекти, с които Мъск се е захванал, има голяма вероятност Тесла да не просъществува още дълго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фентъзи

    1 0 Отговор
    Тони Старк пардон Мъск прекалено много си е повярвал, а света помни много неразумни визионери , както и как са свършили! Хората още не са дорасли за космоса и други планети. А феновете на Тесла да не се притесняват китайците, ще я купят и ще я довършат.
  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    Може пък маститите автомобилопроизводители и търговците на петрол нарочно да са му пуснали тия мухи с колонизирането на Марс и да са му уредили държавни кинти, за да се увлече яко и да фалира Тесла - враг и на перола и на изостаналите автомобилопроизводители.