6 Октомври, 2016 02:30 1 300 0

Безплатен интернет в пощенските клонове

  • интернет-
  • пощенски клон-
  • безплатен

Безплатен безжичен интернет и електронна поща ще може да се ползват в пощите в страната, пише в. "Стандарт". Вестникът цитира зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов.

"Пощите са важна част от дигиталната икономика, не само като участник в електронната търговия, но и като места за достъп до електронни административни услуги и интернет", заявява Борисов пред участниците в Конференция на министрите, която се организира от Всемирния пощенски съюз в Истанбул.

По думите му днес достъпът до интернет става услуга като доставката на ток и вода. "Затова в цифровата стратегия на България сме отбелязали, че трябва да се възползваме от пощите като институция, на която хората имат доверие", обобщава зам.-министърът.

По думите му, станциите в малките населени места могат да служат като центрове за безплатен безжичен интернет, за ползване на електронна поща, телефонни разговори и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА