7 Октомври, 2016 15:26 33 742 9

Как се разпределя товар в ремарке?

  • ремарке-
  • товар-
  • разпределяне
Как се разпределя товар в ремарке? - 1

Много от водачите на моторни превозни средства не са се и замисляли по темата как се разпределя товара в едно ремарке. Оказва се, че общоприетата теза "няма нищо сложно" в случая не важи, особено ако става дума за едрогабаритни товари. Във видеото по-долу е показана важността на правилното разпределение на товарите.

А ето какво може да се случи ако не се съобразите със съветите на специалистите, с центъра на тежестта и със законите на физиката.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кракра

    1 1 Отговор
    Паникьоса се и натисна спирачката, което е най-лошото възможно действие в тази ситуация. Ако беше дал газ да дръпне и да изправи ремаркето, щеше да се отърве. Ама то така на филм лесно се дава акъл...

    Коментиран от #5

  • 2 Луд

    1 0 Отговор
    Като цяло композицията на тоя е "болен здрав носи"
  • 3 Спирачка му е майката

    0 0 Отговор
    Явно не си дърпал ремарке, аман от некомпетентни коментатори
  • 4 Селфи

    0 0 Отговор
    Има една уловка!

    Ако колата е със задно предаване - тежестта на ремаркето трябва да е в предната част ДА, обаче ако колата е с ПРЕДНО предаване - НЕ Е ВАЛИДНО показаното! Тъкмо обратното!!!

    Коментиран от #6

  • 5 Стан

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кракра":

    Който не е теглил двуосна платформа, той не знае. Личи си

    Даването на газ влошава нещата!
    Ефекта на махалото се засилва!
    Никога не го правете!

    Излизане от резонанс има само в началото, преди да се залюлее прекалено много платформата.
    Става като почти не се пипа волана и се натиска много плавно спирачка.

    Водачът от клипа реши, че това е дрифт, и че с яко въртене на обратен волан ще се оправят нещата. Напротив, точно така се обърна.
  • 6 Стан

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Селфи":

    Още един тотално некомпетентен коментар, който ще подведе страшно много някой зелен, току-що взел Е категория.

    Имам десетки хиляди на кола с предно+платформа.

    Никога, ама никога, ама никога ремаркето не се товари с повече товар на задната ос. Гледай клипа над коментарите "Trailer weight distribution" от Youtube. Винаги се товари малко по-голяма част от товара върху предната ос. Просто закачи една двуосна платформа, натовари колкото може по-назад товара и тръгни по една права. Гарантирам ти, че без да има страничен вятър, още при 60-65км/ч. ЧЕ ТИ СЕ СКИНЕ ВРАТО, а може и да се обърнеш ако се засилиш още малко. С кола, с каквото искаш предаване.
  • 7 555

    0 0 Отговор
    Не я ли хванеш в началото,после си загазил.Единствения вариянг е яко скачане на спирачките и дано спревариш обръщането.ТИРаджийски похват.... Истината е -БАВНИЧКО.
  • 8 незнайко

    0 0 Отговор
    Много ясно се чува говора на втория клип. ЖЕНА Е ВОДАЧА НА АВТОМОБИЛА, който тегли ремаркето.
  • 9 Nazy

    0 0 Отговор
    Точно с натискане на спирачки има шанс тежеста да се пренесе напред и да се успокоят нещата но няма гаранция че ще излезе от свредела...