Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 11:46 51 788 42

Урал поема по магистралите

  • урал-
  • камион-
  • влекач
Урал поема по магистралите - 1

Уралският автомобилен завод разработва ново поколение магистрални влекачи, които ще конкурират евтините руски камиони на КамАЗ и МАЗ. Машините ще бъдат базирани на модела Next 6х6, става ясно от изявление на Вадим Сорокин, президент на Групата ГАЗ, в чийто състав влиза УралАЗ.

Урал поема по магистралите

"С удивление констатирам, че сегментът на магистралните влекачи бе отстъпен практически без бой на чуждестранни производители. Така се случва, когато предлагаш един и същи камион в продължение на 40 години", заявява Сорокин.

Урал поема по магистралите

Според мениджъра Урал има в арсенала си както съвременни кабини, така и достатъчно модерни двигатели в лицето на ЯМЗ-536, така че създаването на магистрален влекач не би трябвало да бъде особено трудно.

Урал поема по магистралите

Как биха могли да изглеждат "тировете" на УралАЗ демонстрират компютърно генерирани изображения на дизайнера Сергей Баринов. Той признава, че се е вдъхновявал от американските влекачи Freightliner и Kenworth, но това изобщо не омаловажава работата му.

Урал поема по магистралите

Урал поема по магистралите

Урал поема по магистралите

Урал поема по магистралите

Урал поема по магистралите

Урал поема по магистралите

Урал поема по магистралите

Урал поема по магистралите

Урал поема по магистралите

Урал поема по магистралите

 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghost

    2 9 Отговор
    И тези които имат поне малко акъл в главите ще проверят за справка колко прилики или по точно колко са крали великите руснаци от лошите американци.
    Kenworht T700,680;Peterbild 587,International Prostar,Freightliner Columbia

    Коментиран от #10

  • 2 onlyhonda

    17 2 Отговор
    аз не мога да разбера нещо колко трябва да си тъп за плюеш най-близкия до нас славянски народ. ако не са руснаците които просто си пазят ресурсите и по принцип не се закачат с никого, НО не искат и тях нито да застрашава нито да се е***а. той човека си го казва , от къде му е вдъхновението именно от тези камиони, но ето ще си ги правят те. а ние какво правим за да сме по-добре. ако не са руснаците ти Ghost сега щеше да си с чалма на главата. неблагодарници и хейтъри само тук.

    Коментиран от #23, #28

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 777

    7 1 Отговор
    Ghost ли си не ме е еня, но е хубаво, че не пишеш името си на кирилица, иначе шеше да ме е срам, че съм Българин...Хората имат индустриален шпионаж, а и казват за какво става на въпрос..Просто Русия е велика и всеки се съобразява с нея, а България е кенефа на цяла Европа и разбира се САЩ.
  • 5 До гост

    10 5 Отговор
    Ти освен фикалии друго на България какво си дал? А татко ти? А дядко ти на каква каруца се транспортираше , на магарешка? А с какво ореше дедко ти? Защо никой друг а Русия ни създаде държавата два пъти а Запада иска да ни затрие като етническа народност славяни. Наивник ти сам не знаеш че си в кюпа на ония дето трябва Запада да изличи от земята. Умен си като кокошката на баба ти, дето и се радва че зрънца и дава, но кога родата на маса се събира баба ти водица слага да завира и от кокошчица чорбица ще сервира. Те толкова си умен и нивга не ще да разбереш че като храна за другите ще умреш. Русия е единствена която все ни прощава а ние отвръщаме безсрамно подло. Аз на таквиз като теб не бих простил и без да се замислям бих те изкоренил! СЛАВА РОССИИ ! РАБОТАЙТЕ БРАТЯ ! И УДАЧИ ВАМ ! БЪЛГРИЯ без РОССИЯ е ОБРЕНА ! Българи венчайте България!
  • 6 Драго

    3 7 Отговор
    Най-жалката нация. По жалки дори от македонците.

    Коментиран от #11, #22

  • 7 бико

    3 1 Отговор
    брутален красавец
  • 8 раптор

    1 1 Отговор
    Въй... и настана змиярник! Ядът е голяма сила!
  • 9 бббббб

    8 2 Отговор
    Русия фалира!!!Ама имат работещо родно производство и работни места.Развиват науката,технологиите ,което не става без пари и т.н. А,ние плюем ли плюем по-тях ,че са били еди какви си и са по зле от нас.Но всъщност ние сме мизерници от умираща нация ,с предатели политици ,страхливо и не грамотно общество с изкоренен национализъм. Не способно да отстоява и извоюва правото на по добър живот.
  • 10 КРАЗ НА СТЕРОИДИ

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ghost":

    ЗНАЕШ ЛИ ПРОЧУТОТО БМВ С КОЛКО ИТАЛИАНСКИ РАЗРАБОТКИ Е А ТУЙ СИ Е НАПОМПЕН КРАЗ АКО ЗНАЙШ КВО Е
  • 11 НИЩОЖЕСТВО

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Драго":

    СЯ ЛИЖЕШ АМЕРИКАНСКИ ЗАДНИК НО СЕ ОЧРТАВА СКОРО РУСКИ ДА ЛЪСКАШ
  • 12 някои

    4 6 Отговор
    Руснак никога не е произвеждал читава машина само копират нещо западно но правят боклук всичко им е по лиценз и пак не става ако могат няма да пътуват с немски коли и камиони ще ползват руски
  • 13 Жекофф

    2 3 Отговор
    Не,че съм предубеден,но това камионище би горяло 80 на 100!
  • 14 ATAVETO

    4 0 Отговор
    Всичко е много хубаво на снимки ,но да не забравяме че при братушките за разлика от западни фирми от проекта до готово производство минава доста време да не кажа години и когато слезе от конвейра той вече е остарял модел според стандартите и става само за вътрешна консумация но Русия е голяма и има нужда,
  • 15 Кото и да е

    2 1 Отговор
    Дизайнът е последното нещо , което прави един влекач добър, или лош. Крали били от американците ?! Що се излагате ,бе ?

    Коментиран от #16

  • 16 Еха

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "Кото и да е":

    Тоз кофтор бял свят повече от чертожната дъска няма да види. Ако пък не дай боже го създатат, ше е неизползваем във великата руска кал.. За кво се занимават с глупости рашките не мога да разбера. Да си правят зиловете и да не се косят.

    Коментиран от #41

  • 17 гост

    0 1 Отговор
    https://nikolamotor.com
    Четете и ревете , аман от рускоговорящи . Това чудо се ПРОДАВА , а не рисува на картинки , срещу месечна вноска , малко по-голяма от примерно влекач Мерцедес , но включваща гориво за 1600000 км (милион и шестстотин хиляди , няма грешка) и поддръжка няколко пъти по-малка от същия , да не говорим , че няма проблеми с никакви емисии . А относно Русия , която има по-малко км магистрали дори от България , колко и трябват магистрални влекачи вие си обяснете . Надявам се поне никой не си въобразява , че някой извън същата би си купил руски "влекач"
  • 18 Змея от Аденовград

    1 0 Отговор
    Досега слушах ,гледах ,и кво разбрах ,разбрах само едно че този народ не трябва да съштествува щом си даваме г.зовете на всички и не отстояваме Българското ,ако се сабуди Левски ще на проклина за вечни времена ,Българино събоди се отвори си заспалите очи и започнете да работите за България ,а ако не тогава бог да ни е на помош
  • 19 Евлампи

    3 0 Отговор
    МАЗ не е руски камион.
  • 20 мъжкар

    3 2 Отговор
    Камиона е уникален.Ако го пуснат в производство определено ще се продава много добре за нещастие на някои ПСЕВДОзападняци които се изказват тука неподготвени.Така че господа ИЗКУСТВЕНИ евро атлантици предлагам ви като се движите да не се спънете в езика си който от лизанена американо европейски гъззове е станал достатъчно дълъгче дастига до земята.Но проблема не е в това че стига до земята поблема е в това че в стремежа си да оплюете всичко руско забравяте за солта и сухия хляб който така добре ви накараха вашите ЗАПАДНИ ПАРТНЬОРИ да ядете всяка вечер.Да ви е сладко.А като произведете нещо по-качествено от руснаците вие тогава коментирайте.Освен това да не забравяме че ВАШИТЕ майки и бащи навремето ви отгледаха благодарение на предприятията които ОТНОВО РУСНАЦИТЕ ИЗГРАДИХА ТУК В БЪЛГАРИЯ.
  • 21 tost

    5 2 Отговор
    Първо вижте кой е първи при камионите през последните години в Приж -Дакар и после давайте коментари че руснаците не стават.Някой да ви насилва да ги купувате ,че се пените толкова много.
  • 22 999

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Драго":

    Има нещо жалко и това си ти и твоята простотия.
  • 23 Шоп

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "onlyhonda":

    И защо щях да съм с чалма ако не бяха руснаците?
    И между другото, ресурсите не са техни, а на международната общност.

    И освен това руснаците не са най-близкия, а най-далечния по манталитет славянски народ.

    Коментиран от #42

  • 24 2101

    2 1 Отговор
    това зад кабината сигурно е резервоара
  • 25 Провинциалист

    1 2 Отговор
    Как един път не направиха нещо свое,а все копират и крадат идеи!И все още всичко това е компютърна анимация.Като тръгне по пътищата,тогава да се хвалят.Некадърна пропаднала,пияна нация.
  • 26 6666

    2 3 Отговор
    Как БИХА могли да изглеждат "тировите на УралАЗ демонстрира КОМПЮТЪРНО изображение на дизайнера Сергей Баринов.Създаването на магистрален влекач НЕ БИ трябвало да бъде трудно!!!!!! Братя руси, не се хващате за работа която не е за вас.От автоиндустрията сте много дълеч, като нас, вашите братя българи.Ние си караме западните автомобили и хвалим руската техника.Много ви обичаме, но си изпращаме децата да учат на запад.Русофилчетата по форумите плюят всеки ,който не " лази " в краката на брата "ОСВОБОДИТЕЛ", а отиват на работа пак на запад или при краварите .Да се чудиш що за народ сме,може би кокошкари най много ще ни отива.
  • 27 Кракра

    1 2 Отговор
    Поредната колекция картинки, от които интернет русофилистиците, дето нямат у дома си нищо руско, получават оргазъм.
    Никой от тези камиони няма да бъде произведен дори в една-единствена тестова бройка.
    Руснаците са алкохолизирани азиатски дегенерати, които не могат да произведат абсолютно нищо.
  • 28 българин

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "onlyhonda":

    ТИ ЗАПОЗНАТ ЛИ СИ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КОЛКО СЛАВЯНИ ИМА? Знаеш ли че са една трета от всички ?? Татари, казаци,Чеченци,Узбеки,Азърмейджанци и мнооого още такива. Пиши потготвен и не ги нарищай брадски славянски народ, заяото бях там извесно време и знам как се държат сега с нас и за какви ни имат.Ако не знаеш в Украйна е пълно с хрисияни и славяни.
  • 29 Американ драйвър

    1 1 Отговор
    Първото е несполучливо копие на Freightliner FLD 64ST, произвеждан в САЩ до 2000 година
  • 30 Руснаците

    1 2 Отговор
    . . . Ако имаха малко акъл трябваше да закрият и четиридесет годишното и бъдещото производство на камиони и изобщо на превозни средства . Край няма ли тази руска мъка да се доказват , на кого за какво . . . Не знаят не могат не умеят !
  • 31 Bai Gen40

    1 1 Отговор
    U N I K A L N I
  • 32 БАИ

    1 1 Отговор
    У Н И К А Л Е Н
  • 33 ЧРС

    2 1 Отговор
    Изглежда страхотно, но какво има под капака и какви са екстрите в кабината? Това е важно за дългите преходи.

    Коментиран от #34

  • 34 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "ЧРС":

    Под капака ще има (евентуално) допотопен руски дизел , който може да е добър за Сибир , но никой няма да го пусне даже в Азия , да не говорим за Европа и Америка , скоростна кутия от танк , със превключване от "асистент" на шофьора и разход на малък влак , а за норми за шум и емисии даже няма да отваряме дума , че рускоговорящите ще кажат "ама знаеш ли какви ракети имат братушките "
  • 35 mihi

    3 1 Отговор
    Хубаво, лошо - тяхно си е.
    Ние какво произвеждаме вече.
    И ДЗУ Стара Загора беше крадено, но американците го затриха сигурно защото произвеждаше по "некачествени дискове" от техните. Това е само един пример. Мога да ви открия стотици, но няма смисъл. Ние просто не работим , не защото не искаме, а защото толкова ни позволяват държавниците ни. Превърнаха ни в това само да обсъждаме останалите и да ни делят по каквито си измислят принципи. Затова никой никого да не съди и всеки да тръгва на където го влече - на запад, на изток, на север, на юг защото нашия патриотизъм е вече мазохизъм. Живеем да плащаме метки- егати живота.
  • 36 Чичо

    1 0 Отговор
    Да напомня ли на тъпите фоби кой е най-титулования камион от ралитата "Дакар" и с какъв двигател е! Да напомня ли, че Уранът е с практически неразрешима холова част.
  • 37 PRAZ

    4 1 Отговор
    Към Всички които коментират Руската машина.На Нас като всичко ни е наред ,май само ни остана да пишем
  • 38 някои

    1 2 Отговор
    Има доста промити мозаци в българия нормално 45г кумунизъм та ако са толкова хубави руските камиони такали една фирма не ги позва те и новия москвич като го пуснаха имаше форма апък илезе невероятен боклук
  • 39 Учуден

    1 0 Отговор
    Защо водим този спор!?
    Руската машина е най - здравата!!!
    Нивата е беспорен лидер!
    Ами 60годишната УАЗ хит в Япония и до сега!!!
    Буханката е хит сред Японските младежи!!!
  • 40 Eee

    2 0 Отговор
    Само СССР👍
  • 41 Романюк

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Еха":

    Айде мишоците да се прибират и много да не знаят.
  • 42 добермана

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Шоп":

    Шопе...... И теб те не бива с историята....