25 Октомври, 2016 16:51 10 719 2

Нов световен рекорд: 186 км/ч на две гуми

  • рекорд-
  • bmw-
  • nokian-
  • веса кивимаки
Нов световен рекорд: 186 км/ч на две гуми - 1

Финландският каскадьор Веса Кивимаки постави нов световен рекорд за скорост с автомобил, който се движи на две колела. Постижението е регистрирано още на 31 август, но от "Гинес" го признават официално едва сега след щателна проверка на измервателните процедури и сравняване с други подобни опити.

Нов световен рекорд: 186 км/ч на две гуми

Според правилата за подобен рекорд трябва да се използва сериен автомобил, а не специално подготвен прототип. Колата трябва да измине една и съща 100-метрова отсечка в двете посоки в рамките на един час, след което се изчислява средната скорост при двата опита.

Нов световен рекорд: 186 км/ч на две гуми

Новият рекорд е измерен на дългата 2 километра и широка 50 метра писта на летището в гр. Сейнайоки в Западна Финландия. Средната скорост на Веса Кивимаки и неговото BMW 330d с гуми с подсилени бордове Nokian е била 186.269 км/ч, с пет км/ч повече от постижението на шведа Йоран Елиасон, регистрирано през 1997 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tytlu

    0 0 Отговор
    като го дигне на една гума с 280 км да ми се обади
  • 2 Янко

    0 0 Отговор
    Такова нещо с обикновен автомобил няма как да стане.Трябва да се блокира диференциала на 100%