3 Ноември, 2016 11:49 29 501 9

Примка спира бегълци с коли

  • stock enterprises-
  • grappler police bumper
Примка спира бегълци с коли - 1

Аризонската компания Stock Enterprises предлага нов елегантен и безопасен способ за предотвратяване на високоскоростни преследвания на нарушители, които се опитват да избягат от силите на реда. Разработената от американците система се нарича Grappler Police Bumper и представлява примка от здраво въже, закачена за "вилица" на предната броня на патрулка или цивилен полицейски автомобил.

Макар да изисква сериозни шофьорски умения и опит зад волана, Grappler Police Bumper действа на прост принцип. Преследвачът трябва само да се доближи на достатъчно близко разстояние, за да подпъхне примката под някоя от задните гуми на беглеца. Какво се случва по-нататък, можете да видите в зрелищното видео.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганчо

    0 0 Отговор
    Тоз отпред ако цепне едни спирачки и много весело ще стане. Пълна глупост.

    Коментиран от #2

  • 2 Иван Господинов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ганчо":

    И като целне к'во? да не мислиш че американските полицейски коли са като нашите астри или пикасота с пластмасите ? Полицейските коли са разработени специално за тази дейност. Едно че са с по-мощни двигатели второ че рамата е подсилена , предниците са с крашбарове от дебела стомана. Като му набиеш спирачки на такъв в следващия момент ще се търкаляш през таван.
  • 3 USA

    0 0 Отговор
    Отделно там нямат месечен лимит на бензина като тука, а също и никакви проблеми да бракуват по някоя служебна кола месечно - те им са като консуматив. :)
  • 4 Morgoth

    0 0 Отговор
    До определена скорост изглежда доста добра идея, но нагоре става твърде опасно. Може спряната по този начин кола да се завърти и да се обърне, а ако полицейската не се удари в нея и я подмине въжето може да завърти и нея. Едно е на демонстрациите където карат професионални каскадьори, друго е като преследваш дрогиран идиот.
  • 5 кроко

    0 0 Отговор
    Какво ли не правят американците за да държат за гушата „свободните” си граждани, да ги контолират да не кривнат от пътя към „американската мечта”. Само в САЩ мислят такива работи, а колкото и да ги мислят, затворниците се увеличават всяка година. Явно не това е решението, но са тъпи и упорити и от тях едва ли има по-полицейска държава. А навсякъде по света хората искат освен ред и малко свобода, прекаления контрол води до излишна съпротива.
  • 6 Шошо

    0 0 Отговор
    И като си турим некви ламаринки зад задните гуми и че ми фанат дедовия!
  • 7 Ганчо

    0 0 Отговор
    Викам, кат цепне едни спирачки резко долу в лево и полицаите ще си забият носовете в предното стъкло. Или викаш у Америка предните им стъкла са меки? A, госин Господинов? И немат еърбеци.
  • 8 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    0 0 Отговор
    То е правено за Америка защото колите са със задно,а какво ще се получи ако го приложат в Европа, НИЩО,едно голямо НИЩО...
  • 9 Мануил

    0 0 Отговор
    Авторът не е избрал подходящ клип за обяснение за откритието:
    https://www.youtube.com/watch?v=Wp0R6fkelTY