Last news in Fakti

16 Ноември, 2016 11:08 3 332 1

Ричард Брансън ще финансира нов Concorde

  • virgin group-
  • boom-
  • spaceship-
  • concorde-
  • ричард брансън

Virgin Group на британския милиардер Ричард Брансън и новосъздадената американска компания Boom разработват нов свръхзвуков пътнически лайнер, който ще преодолява разстоянието от Лондон до Ню Йорк за три часа и половина. Билетът за полета ще струва $5 000, съобщава The Guardian.

Свръхзвуковият самолет, който ще заеме нишата, овакантена след окончателното приземяване на Concorde през 2003 г., ще бъде проектиран от базираната в Денвър Boom с финансовата помощ на Spaceship - компанията на Брансън за полети в Космоса.

Партньор на британския предприемач в начинанието ще бъде Блейк Шол, пилот и бивш изпълнителен директор в Amazon. Първият прототип на самолета вече е готов и се съхранява в хангар в Денвър до официалната премиера.

Гиганти като Boeing и Lockheed Martin също разработват свръхзвукови пътнически лайнери. Шол обаче твърди, че има предимство пред тях, защото в неговия самолет не са използвани нови технологии, които се нуждаят от одобрението на регулаторните органи.

Тестовете на машината ще се провеждат Южна Калифорния, а първите полети са насрочени за 2023-а, точно 20 години, след като British Airways и Air France решиха да се откажат от Concorde. Неговият американско-британски наследник ще бъде по-малък, ще превозва между 45 и 50 пътници и по план ще може обслужва до 500 различни дестинации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислител

    0 0 Отговор
    Всички знаем защо беше спрян Конкорд преди 15 години... Не мисля, че повече трябва да се рискува живота на хората, за да се спестят 3 часа :)