13 Декември, 2016 12:13 3 069 2

Русия харчи €2.3 млн. за корав лаптоп

  • т-платформы-
  • байкал электроникс-
  • baikal-m-
  • лаптоп-
  • русия
Русия харчи €2.3 млн. за корав лаптоп - 1

Руското Министерство на промишлеността и търговията ще инвестира 150 млн. рубли (€2.31 млн.) в проект за разработката на родни преносими компютри със защита против влага, мръсотия, удари и вибрации. Поръчката е възложена на московската компания Т-Платформы, съобщава "Известия".

Проектът предвижда създаването на две машини. Едната ще бъде базирана на руския процесор Baikal-M на Байкал Электроникс, а другата ще има платформа Intel и ще бъде предназначена за компании с развита IT-инфраструктура.

И двата нови лаптопа ще трябва да могат да работят в сурови условия, за да бъдат подходящи за използване в отдалечените краища на Русия. Спецификациите предвиждат компютрите да издържат на температури от -50 до 50 градуса по Целзий. Базовите комплектации ще се доставят с Linux, но ще може да се инсталира и Windows.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    9 4 Отговор
    Ще му сложат нафтова печка за да работи при -50 градуса.
  • 2 Бай хой

    1 0 Отговор
    То и без това комунистите произвеждат почти всички лаптопи и т.н.