14 Декември, 2016 12:47 2 766 3

Paradoxal: Самолетът на бъдещето

  • paradoxal-
  • самолет-
  • бъдеще-
  • скорост-
  • свръхзвуков

От Лондон до Ню Йорк - за два часа

Paradoxal: Самолетът на бъдещето - 1
Стопкадър и видео: Youtube

„Imaginactive“ представи концепция за самолет, който за два часа ще стига от Лондон до Ню Йорк, съобщи „Дейли мейл“.

Свръхзвуковият Paradoxal към момента е само мечта, която обаче може да види бял свят в близките години.

Дизайнът на самолета е създаден от експерти, работещи за организацията „Imaginactive“. Paradoxal ще може да бъде използван както за пътнически полети, така и за военни мисии.

Създателите на тази въздушна светкавица се надяват, че тя ще достигна свръхзвуковата скорост от Мах 3. Числото на Мах е отношението на скоростта на дадено тяло към скоростта на звука в средата, в която то се движи.

Освен това експертите смятат, че самолетът ще може да достигне височина в пъти по-голяма от максималната на пътническите лайнери. С двигатели от последно поколение, Paradoxal може да се окаже самолетът на бъдещето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    8 1 Отговор
    Всяка фантастика рано или късно става реалност.
  • 2 ссс

    7 1 Отговор
    Това ако беще някой руски проект, копейкаджийските тролчита щяха да вият кът вълци, но нали е английски мълчат кът пунди !
  • 3 гост 69

    0 0 Отговор
    ТОВА ГО ИМА КАТО ПРОЕКТ ЗА ЛЕТЯЩО КРИЛО ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ХИТЛЕР. И КАТО МУ СЛОЖАТ ИМПУЛСНОДЕТОНАЦИОНИ РЕАКТИВНИ ДВИГАТЕЛИ НИЩО ЧУДНО ДА ВДИГНЕ И ПОВЕЧЕ ОТ 3 МАХ .НАЛИ СТЕ ГЛЕДАЛИ ФИЛМА СТЕЛТ . А ТОВА Е ГРАЖДАНСКИЯ ВАРИАНТ.