16 Декември, 2016 09:09 1 621 1

Mooney M20: Живата класика

  • mooney m20-
  • самолет-
  • класика

Класически едномоторен самолет

Mooney M20 е многоцелеви едномоторен самолет. Произвежда се от компанията e Mooney International Corporation.

Разполага с ниско монтирани крила и колесник – триколка. Първият модел се разработва през 1955 г., като се произвежда и до днес.

Крилата са занитени на множество места, за да се намали вредното съпротивление. Има по един резервоар за гориво под всяко крило. Турбокомпресор осигурява по-добро налягане.

Самолетът се захранва от двигател Continental IO-550. Развива максимална скорост от 448 км/ч. Има обсег на полета от 2676 км. Цената му възлиза на $ 276 000. Разполага с места за един пилот и трима пътници. Любим експонат за изложения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онуфри

    0 0 Отговор
    Много си прост ве човек. Какво означава :Крилата са занитени на множество места, за да се намали вредното съпротивление. Те всички крила се правят с нитове.