28 Декември, 2016 10:35 8 687 6

През 240 светофара без спиране (Видео)

  • светофар-
  • зелена вълна
През 240 светофара без спиране (Видео) - 1

Един шофьор, на име Ноа Форман, постави своеобразен рекорд, като успя да премине през 240 кръстовища, регулирани със светофари, без да спре нито веднъж.

Още по-интересното е, че действието се развива в Ню Йорк - град, известен с немалкия си трафик. Ноа използва най-малко натовареното време, към 4 часа сутринта, но въпреки това постижението му е забележително.

Любопитно ни е дали подобно нещо може да бъде направено в София, например? Ето и видеото, което доказва постижението на Ноа Форман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    3 0 Отговор
    Минал е защото не е срещнал оня с коня, брабус, мрабус, мустан и др. пишещи тук.Иначе още на първия светофар, щяха да му покажат колко са бързи!
    Минал е и защото нема как, да му пречат тея клавиатурни шофьори!
  • 2 JEEP

    9 0 Отговор
    Минал е, защото хваща зелена вълна. Това в Булгаристан е НЕВЪЗМОЖНО!!!
    ПП Инсталираните в София умни светофари всъщност са малоумни
  • 3 гост

    5 0 Отговор
    У нас ако искаш да хванеш следващия зелен светофар трябва да нараш с над 60-70км/ч и движението на вълната е обратно на посоката ти на движение - всеки следващ има все по-малко секунди зелена светлина. Идиотизма е значителен. Дори на места където нямаше светофари и няма нужда от такива, сега сложиха, за да усповят едни пари и дори и да има слабо или никакво движение си принуден да спреш. Движението се затруднява целенасочено, вместо да се облекчава.
  • 4 Крис

    3 0 Отговор
    Минал е защото светофарите им са с сензор (топлина), а не на време, демек колко повече коли има на едната улица толко по дълго ще свети зелено. тук в случая на кръстовищата нямаше коли и когато пристигнеш до кръстовището ти светка зелено. Тука няма как да стане наще светофари се управлява от регул. или на време....
  • 5 Страти Алексиев

    3 0 Отговор
    Спомням си времето, преди да построят кръговото на "Лъвов мост", светофарите по "Сливница" бяха така регулирани, че ако стартираш първа кола на зелено и имаш двигател с въртящ момент под този на Бугати Вайерон, то на следващия си задължително на червено. Така беше цялата редица до "Орион", че и нататък. Лицата (задниците) на КАТ по телевизията обясняваха как това "успокоявало трафика", не позволявало високи скорости и т.н. извинение за цялата некадърност и мързел.
    След това, като започна да се говори за "зелени вълни" (и се усвоиха още едни добри пари) пускаха уредбите по Тодор Александров в синхрон, а ден-два по-късно някоя от тях започваше да обърква целия ритъм.
    Впрочем, централизирана система за управление на трафика (светофарите) в София има още от края на 70-те години (съветска), но така и не е вкарвана в употреба.

    Коментиран от #6

  • 6 qwerty

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Страти Алексиев":

    същата работа сега е по тодор алексанров в която и да е посока, както и по константин величков. какот си писал единствения вариант да хванеш зеленото е да настъпиш с 90-100км/ч след зеления сигнал.