9 Януари, 2017 04:00 2 657 6

Самобалансиращ мотор от Honda

Една от най-интересните разработки показани на техническото изложение CES идва от японския производител Honda. Тя се нарича Riding Assist, като за база се ползва модела NC750S. Системата може да изпълнява няколко функции - челният ъгъл на вилката може да бъде променян, моторът буквално може да ви следва като домашен любимец и най-важното - може да самобалансира, когато е в покой. Технологията, която използва се нарича UNI-CUB, като интересното е, че тя не използва конвенционалните жироскопи, а разработка на Honda Robotics.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 656

    4 0 Отговор
    Е неееее, просто съм изумен! Голям поклон пред японците от Honda ! Най ме изкефи когато мотора се огледа преминавайки през вратата. НЕНАДМИНАТИ при МОТОЦИКЛЕТИТЕ, жестока екстра е и промяната на междуосието.
  • 2 МОЪ

    2 0 Отговор
    спри , огледай се и премини :)
  • 3 Брависимо

    4 0 Отговор
    Това ме изкефи, а виждам и доста практичност!
  • 4 Bobi

    2 2 Отговор
    Стига бе , това да не е тамагочи За какво ти е такава екстра , да го водиш на разходка , или да го караш ?!?! ..... иначе да , зрелищно е

    Коментиран от #5

  • 5 Антон

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Bobi":

    За да може да го изкараш от гараж или от вкъщи и да го вкараш,а не да го буташ като селяк.Ето за това е направено.

    Коментиран от #6

  • 6 Bobi

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Аааа , а кво праим ако нещо се бъгне и падне ??? Тая екстра ще бъде една торба с пари , само заради едното прибиране и изкарване от гаража .... ааа , ти може да искаш да си го водиш на разходка Големи фенове на моторите , ейййй