Last news in Fakti

27 Януари, 2017 10:28 1 230 0

Дигиталната дипломация става реалност

  • посланик-
  • дания-
  • дигитален

Дания назначава дигитален посланик

Дигиталната дипломация става реалност - 1
Снимка: shutterstock

Дания е първата страна в света, която ще има дигитален посланик, който ще се грижи за отношенията на страната с фирми като Apple, Microsoft и Google.

„Тези концерни се превърнаха в един вид нации“, каза външният министър Андерс Самуелсен за датския вестник „Политикен“. По този начин Дания се опитва да отговори на предизвикателствата, които произтичат от новото технологично развитие и произтичащите от него политически и етични въпроси.

Един изследовател определи за в. „Политикен“ това решение като „символично“, защото в началото посланикът ще бъде само една личност без сътрудници. Все още детайлите около дигиталния посланик не са известни. Знае се само, че този нов посланик ще получава подкрепа от датските министерства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА