Last news in Fakti

30 Януари, 2017 13:21 29 680 11

Вижте какво знае Google за вас

  • google-
  • информация-
  • смартфон
Вижте какво знае Google за вас - 1

Компанията Google не крие фактите, че подслушва своите ползватели, но от компанията и не афишират много, много тези си действия. Интернет гигантът на само записва разговорите ви, но и ги съхранява на свой сървър.

Роботизираната система ви подслушва дори и когато не говорите по телефона, а той просто стои на бюрото ви, например. Защо им е необходимо това на Google? От компанията обясняват, че по този начин събират информация.

Впоследствие помага на алгоритмите да подберат за вас най-интересната реклама, но това от друга страна звучи доста страшно. Първо, информацията може да попадне в чужди ръце, ако някой ви хакне акаунта, и второ, при необходимост от компанията са задължени да предадат данни на властите.

Ето тук (https://myactivity.google.com/myactivity?restrict=vaa) се пазят всички данни от микрофона на вашия телефон, а пълното ви досие може да се открие на друг адрес (https://myactivity.google.com/myactivity), където се вижда всичко, което Google знае за вас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Bauer

    23 2 Отговор
    Вече съм спокоен, Google не ме подслушва, в раздел Google Voice and Audio пише "...Няма активност..." :D :D :D
  • 2 блякх

    21 3 Отговор
    какво ми подслушват ...как пръцкам ли?
    че аз даже нямам гугъл акаунд
  • 3 Васичка Атанасова

    7 3 Отговор
  • 4 Гад

    15 3 Отговор
    Подслушва дръжки. В раздела има само гласовата ми активност относно гласовото набиране през Speak2call защото се използва сървъра им за гласово разпознаване
  • 5 Лъчо

    37 0 Отговор
    Идеално! Остава да ми изпратят разпечатките и да докажа на Теленор, че не съм ползувал нито услугите им, нито съм сключвал договор с тях, а те ми искат цели 633 лева, че съм им бил дължал? А аз не съм сключвал договор с тях.- Пък и те отказват да им изпратят копие от този догтовор, който уж съм имал? Ето това е НАГЛРОСТ! нтаправо мутрентска работа. Моля Гугъл изпратете ми разпечатките като вещественно доказателство! Срещу вас нямам претенции, имам претенции, че съм невинен, което си е и истината. нто на нагли искатели само фактите запушват устхата. Плийс?
  • 6 глупости

    6 7 Отговор
    почти нищо от надписаното не е вярно, за съжаление:
    1) Афишират си, ама няма кой да чете, директно се мятат хората на ОК бутона.
    2) показаният линк е за най-безполезната информация, а именно записите от гласовото търсене/команди. не слушат телефонните разговори, камо ли пък звуците наоколо. имат статистика за активните устройства - сами вижте бройката и преценете какво е нужно едновременно да се слушат толкова устройства, и всичко това да се пази някъде.
    3) всяка една компания ще предостави веднага инфото си за Вас на властите, ако получи съдебна заповед за това
    4) хакер ще чуе глаовите търсения. което означава какво точно? ще разбере кога ставам (алармата), че искам да знам времето/трафика/новини или съм отворил уикипедия, че съм се обадил на няколко души?! ще получи тонове инфо, но ще гледа това?! съмнявам се...
    5) финале за човека, дет няма акаунт: за тебе пак се събира информация, пич, познай UUID за какво е :) купих си телефон с андроид, ама без акаунт е все едно взех си кола, ма без волан, пак карам, с един гаечен ключ завивам, щот да не ми се отвори еърбега на легнал полицай и да си глътна близалката
  • 7 ГЛУПОСТИ

    8 2 Отговор
    брей забравих за колко е страшно "да се подбере реклама за тебе специално": защо да не ми се рекламира нещо, което търся? може пък да ми трябва? нали се интересувам от него :) иначе пак ще зяпам за феи, хемороиди, и онова за паметта как беше, май ш' го потърся...
  • 8 Ох българино

    3 1 Отговор
    Очаквате и офицялно в права и задължения или някъде да го пише, да ние слушаме,. Само в българия около 5-6мил. Потребители, дето около половината петела ще запее след 2\3 часа, или ще зареве бебето. Има някои които ще кажат добро утро.... Какво има за закуска,, чао днес имам 6часа 2физическо 4рисуване. И.т.н.т. много ясно че ако имат интерес към някои не им е проблем, да и служби като НСО, ...и др, иначе как .Сървърчета шопчетa. Но баба ми я изтриваха на 1час, дядо като по приказлие на 3... Вие сте на 12 :)
  • 9 гощо

    12 3 Отговор
    Истината е,че телефона ми знае имената,нарича ме по начин който само приятели ми казват а аз никъде не съм го споменавал!!! Това е част от НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД!!! Ако това ще помогне да живеем по спокойно добре,но ако е за шпионски неща лоша работа!!!!
  • 10 митко

    0 0 Отговор
    Слухтът и още как! Гъгъл ми вика " добро утро митко" накирилица? Регистрации и други са на латиница. Китаеца от който говоря горе в дясно пише на англииски против подслушване. Дали върши работа ?
  • 11 Евлоги

    0 1 Отговор
    Защо на някой въпроси не получавам отговор?не са нито обидни нито вулгарни.Или не може да говорим свободно?