Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 14:27 2 960 0

Apple чупи рекорди, задмина Samsung

  • apple-
  • iphone-
  • samsung-
  • huawei

На пазара на смартфони има нов лидер, сочи статистиката за продажбите през изминалото тримесечие. От ноември досега са продадени 78.3 млн. "айфона", което е нов рекорд за Apple. Приходите на компанията пък са достигнали $78.4 млрд., от които $17.89 са чиста печалба.

Новият рекорд и липсата на достоен конкурент на iPhone 7 са помогнали на Apple да изпревари Samsung. Принос за смяната на върха със сигурност има и проблемът със самозапалващия се Galaxy Note 7. През изминалите три месеца корейците са успели да продадат 77.5 млн. смартфона.

По данни на Counterpoint Research за динамиката на продажбите на годишна база Apple е изпреварила Samsung през декември, завземайки 19-процентен дял от премиум сегмента при умните телефони. На трето място се подрежда китайската компания Huawei, която през юли и август миналата година дори е догонвала американския гигант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА