Last news in Fakti

7 Февруари, 2017 13:11 10 682 11

Сериозни зимни гуми от Nokian

  • nokian-
  • зимни гуми
Сериозни зимни гуми от Nokian - 1

Екстремните зимни условия на север изискват специален опит. Това не е изненада за финландците от Nokian Tyres, най-северният производител на гуми и за специалистите от Arctic Trucks – исландска компания, специализирана в преработката на 4х4 автомобили.

Двете компании често си партнират при справянето с най-тежките зимни условия. Последният резултат от партньорството между двата експертни екипа е зимната гума Nokian Hakkapeliitta 44.Сериозни зимни гуми от Nokian

Новата гума е особено подходяща за специалните експедиционни автомобили на Arctic Trucks благодарение на отличното си сцепление с настилката и устойчивостта против наранявания. Моделът тежи около 70 кг, а диаметърът му е над метър. Благодарение на всичко това гумата се справя с дълбокия сняг без проблеми.

Средната част на протекторната шарка включва много остри V-образни ъгли, които са оптимизирани да почистват протекторните канали от снега и кишата. Ширината на протектора, както и максималното въздушно пространство, гарантират, че гумата се движи ефективно и върху мека настилка.

Nokian Hakkapeliitta 44
Размер: LT475/70 R17
Дълбочина на протектора: 18 mm
Диаметър: 1100 mm
Тегло: прибл. 70 kg
Максимално налягане: 240 kPa


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    4 14 Отговор
    На моето Публикувано във факти.бг: БМВ M3 (F80) 3.0 (450 Hp) Competition Package DCT са по - големи . Шофьора ми голям зар видя докато ги сложи , но сега е чук . 450 коня като му задам и не трепва . като сликове на болид от ф1 са . Препоръчвам на всеки да си вземе такива .

    Коментиран от #8

  • 2 Umniq

    16 0 Отговор
    Гаранция ще си сложим такива, и ще караме на формулата в Антарктида! А БМВ като прочета си представям комплексар с малка пишка, ланци и много татуси. И гаранция имаш няколко висши!
  • 3 Ник

    13 0 Отговор
    Карам С Нокиан вече 5 години. Изключително доволен съм от тази гуми. Очаквах тази зима да са вече неефективни, но за мое огромно щастие се представиха отлично! Ако можете да си позволите и да са Runflat няма да сгрешите.
    Разбира се моето лично мнение, е че гумите и шарката им трябва да се избират според условията на климата тук в БГ. Тези които са покрай морето трябва да избират гуми и шарки за киша и лед. Тези които са навътре в страната трябва да търсят гуми повече за сух сняг

    Коментиран от #10

  • 4 МНОГО УВАЖАВАМ ТАЗИ МАРКА

    8 0 Отговор
    NOKIAN Е СТРАХОТНА ГУМА , КАРАЛ СЪМ С МОДЕЛА "WR D3"
    СЦЕПЛЕНИЕТО Е УНИКАЛНО ДОБРО!
    ПРЕПОРЪЧВАМ ТОЗИ МОДЕЛ!!!
  • 5 Yordan

    5 1 Отговор
    Наистина Нокиан са за мен поне най-добрите зимни гуми .
    Карам с модела WRD3 , а на другата кола тази зима с WRD4 , просто колата е като залепена на пътя .
    Особено WRD3 са четвърта зима .
  • 6 Кольо Камиона

    6 2 Отговор
    страхотен пикап + страхотни гуми = страхотна комбинация
  • 7 Shmeker

    1 6 Отговор
    Хванаха NOKIAN да дава различни от серийните гуми за тестове. На тестовете винаги падат от Континентал и Гудяр/Дънлоп. Представям си колко по-зле са серийните им гуми.

    Обаче Hakkapeliitta са добри, но за арктически условия.
  • 8 Бат Кольо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ссс":

    Приемайки че имаш М3, ясно е че си новобранец, така че слушай какво прави бат'ти Кольо вместо да препоръчваш щуротии. М3-то ми (Е92, нищо не може да се сравни със звука на най-хубавия V8 на БМВ) стои в гаража с яко напомпани гуми и откачен акумулатор от ноември до април. През това време си карам Х5-ицата със зимни гуми, което е достатъчно за да отида на ски или да изгазя сутрин рано преди да са разчистили пътищата.
  • 9 Алеь

    1 0 Отговор
    Нокиан i30 е най- големия боклук, не давайте пари на тези нещастници
  • 10 наблюдние

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ник":

    Аз пък съм с други наблюдения. На едната кола са WR3, това им е трети сезон и като поведение се промениха доста сериозно в негативна посока спрямо предходните два. Смятам това да им е последен. Иначе са са хубави гуми, но с къс живот (съхранявам ги на хотел за гуми). На другата ми кола тази година и сложих WR4 ... на нова гума няма какво да и се коментира, след 2-3 години ще видим как е положението.
  • 11 мъжкар

    0 0 Отговор
    Гумите са хубави ама тоя пикап дето са го избрали най-добре е като мине зимата да го сменят с нещо друга че те японските коли толкова им е трайността една зима и изгниват от ръжда !!