Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 11:29 2 491 14

Илон Мъск: Хората трябва да станат киборги

  • мъск-
  • изкуствен интелект-
  • машини-
  • сливане

В бъдеще хората трябва да се слеят с изкуствения интелект, за да останат полезни, смята Мъск

Илон Мъск: Хората трябва да станат киборги - 1
Снимка: БТА/АР

На Световна среща на върха по хуманитарни въпроси (World Humanitarian Summit), провела се в Дубай, Илон Мъск заяви, че хората трябва да се „слеят“ с машините в бъдеще, ако искат да останат конкурентни в него.

Според него усъвършенстването на изкуствения интелект може да доведе до така наречения „проблем на полезността.“ Според някои хора в бъдеще той може да иска да ни управлява. Как хората биха могли да се слеят с компютрите не е толкова ясно.

"С течение на времето мисля, че ние вероятно ще видим по-тясно сливане на биологичната интелигентност и цифровия интелект... Това се отнася най-вече до честотните ленти, скоростта на връзката между мозъка и компютъра и специфичния изход."

Дали хората ще бъдат изложени на риск от собственото си творение, все още никой не може да каже със сигурност. Дали филмът „Матрицата“ ще се превърне в реалност? Не знаем. Но Илон Мъск определено повдига интересни въпроси, над които е добре да поразсъждаваме.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    10 5 Отговор
    След като ни подтикват да караме скучни електрокари сега и копче за к.ра ще ми сложат?!?!? Цъкам с мишката и съм готов за секс?!?!? Жените цъкат с мишката и забременяват с робокоп?!?!?! Ахахахаахахаха еееееееее глупости,глупости без край!!!!!!!!

    Коментиран от #3

  • 2 Kiro

    6 11 Отговор
    "Скучен електрокар" !? Ти "тесла" карал ли си!? Щи настръхнат бакенбардите от кеф!

    Коментиран от #11

  • 3 гост

    4 15 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    А случайно да ти минава през акъла (ако имаш такъв) , че такива неща като болест , старост , нужда за храна , нужда за вода и т.н. ще станат далечен спомен , че ще можеш за част от секундата да се "изпратиш" на другия край на света по интернет и то безплатно , изобщо всичко което си гледал по фантастичните филми , включително суперсетива , суперсили и изобщо суперхора ??? Ама не , важно е да можеш да ядеш и да с..реш и понякога да е..еш и това са ти нуждите на тебе и на тия като тебе !

    Коментиран от #4, #10

  • 4 интелект

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ти си гладувай , щом така искаш . Аз обаче искам като отида сред природата да се наслаждавам на флората и фауната , а не на компютри и електроника !! Тук става дума за изкуствен и естествен интелект , ако притежаваш поне един от двата ще ме разбереш ;)
  • 5 Реалист

    10 1 Отговор
    Аз си бях сигурен и преди Мъск да каже - тъщата си е чист киборг. Извлича енергия от нематериалното - само като ме погледне и е на макс.
  • 6 Дядо поп

    5 2 Отговор
    Хубаво,направи сносна кола,ама пък и да се пише на
    пророк и да ни дава тон в живота ми идва отгоре.
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    Ние вече сме си киборги. Не много умни и съвършени, но малко по-добре от бълхите. Ако направим свое копие от желязо или друго ще е малко по-зле наше копие.
  • 8 Айай

    6 3 Отговор
    Мъск, вие маниаците да създавате свободен изкуственн интелект ще объркате живота на земята тотално. Казвам ти го, защото бях преди тази вселена да бъде създадена тук в огромен диаметър наоколо. Всяко едно врабче, вълк, тревичка е много, много дълго замисляно, оформяно, моделирано, аналризирано и продукта не е лош. човека също. но вие, се самозабравихте в манията си да творите простотии. Изкуственният интелект е компютър. Той не трябва да бъде свободен да взема решенията сам! Изключвам някои операции примерно по обработка на металби и други. защото веднъж освободен, той ще започне да твори своите виждания за света, а те ще са по машинен начин, не по човешки. Тогава ще настане излишък за човеците. Киборгите ще ви обявят война. милиони, милиарди ще измрете. Ако това е целта ви, ще я постигнете. накрая пак ще трябва някакъв апокалипсис за да се спре това Зло. тогава и киборгите и човеците ще изпомрете колосално. но не обвинявайте никого друг, освен своите кухи лейки, пълни със знания и съвсем малко Разум. бъкате от идеи, знания, а не мислите какво зло творите? Е, след десетилетия ще доживеете войната. честит ви свободен изкуственн интелект. колко такива войни имаше в космоса преди вие да бъдете оставени на тази планета? колко звезди бяха унищожени заради такива глупави експерименти? Е, всичко по реда си. първо киборгите, после войната, после апокалипсиса. И пак всичко отначало. като нямате УМ, нямате и мярка.
  • 9 Айай

    6 1 Отговор
    Мъск, вселената няма нужда от вашият изкуственн интелект! Звездите са създадени само, за да бъдат населени с ЖИВОТ. Иначе те нямат смисъл... А Живота са растенията, животните, хората. създадете ли свободни киборги машини, ЖИВОТА е в опасност. машините ще преценят според кефа си-цел дали някое растение, животно, човек не му пречи и ако пречи ще го трепят. това, коетоп равите и вие хората най-често... но тогава машините ще са много по-опасни, защото просто са машини. И когато ви подлепнат, ще ви поизтрепят доста... Е, тогава ще се наложи те да бъдат унищожени, за да се спре това зло. Е, но тогава в тази колосална бъркотия, няма как да се отделят повечето хора от това. И всичко ще бъде заличено... наричате го апокалипсис. да, зло, за да спре злото, създадено от маниаци като теб. Хората не трябва да стават киборги - никога! те са създадени зад а са хора, а не киборги! Ако станат киборги, това ще е краят на човешкото. Тогава ще дойде последователно и войната. Ето как фашисти, джихадисти, рекетьори забравят човешкият си облик и стават киборги - те сеят смърт над невинен живот. това ли харесваш Мъск? Давайте - направете го! но не се сърдете ако един ден вашият експеримент създаде небивал ад ис мърт! тогава ще дойде друго зло, който ще унищожи вашето безсмисленно зло. не плюйте тогава ни Бог, ни Дявол, ни друг, а само себе си, Мъск! Защото вие го правите.... колата, транспортера е необходимост. но само като помагало на ЧОВЕКА, не и като свободен интелект способен
  • 10 гощо

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Май на теб ти е изветрял акъла?!!? Щял да се праща по интернет на другият край на света..аахахахахха Вместо да си хапна вкусно ще се заредя в контакта или ще си нося батерйй на гърба за всеки случай?!?!? Вместо болести може пък да ръждясаш,трееее се смазваш понякога аахахахахахаах........бЕгаЙ фантазирай аз ще си отворя една вкусна биричка ти се зареди в контакта!!!!!!

    Коментиран от #13

  • 11 гощо

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Kiro":

    А ми докато се доредя да направя едно кръгче човека я върна Теслата поради непрекъснати дефекти!!!!!! Тесла си е верно ТеСлА!!!
  • 12 Jack Bauer

    2 0 Отговор
    Колкото и да не ни се иска, за съжаление бъдещето ще е такова - екзоскелети, киборги и всякакви подобни. Добре че няма да съм жив тогава.
  • 13 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "гощо":

    Изобщо не съм се съмнявал , че те интересуват само "биричка и хапване" , за твое съжаление обаче хората които ги решават тия работи са на друго мнение и единствено можеш да си го драскаш по форумите , макар че и там няма да е много ценно
  • 14 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор
    трябва да бъде преди всичко ХОРА