17 Февруари, 2017 14:18 19 967 11

Как да направим колелото си електрическо?

  • велосипед-
  • електрически
Как да направим колелото си електрическо? - 1
Навсякъде по света предвижването с помощта на електроенергия набира все по-голяма популярност. Не са малко автомобилите и велосипедите, които вече се предлагат и в електрическа версия. Иновацията, която ви показваме, е за онези от вас, които не искат да се разделят с любимия си велосипед, но имат нужда от електрическа тяга.Как да направим колелото си електрическо?

Новото устройство е съвместна разработка на сингапурската компания TUMCREATE и колектив от Мюнхенския технически университет. Нарича се ease и превръща стандартен велосипед в електрически. Цената на устройството е €900, което не е малка сума, но пък е по-евтино, отколкото да си купите електрически велосипед. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    23 2 Отговор
    Нещо сте се объркали... 900 евро преработка + 200 евро велосипед прави точно 1100 евро. Това е най-икономичния вариант. Електрически велосипеди, готови, има за по 750-800 евро
  • 2 auto

    21 2 Отговор
    Какъв велосипедист ще бъдеш, ако не въртиш педалите. Кардиото отива по дяволите. По-добре си карай автомобила.
  • 3 Васичка Атанасова

    16 2 Отговор
    пълна идиощина
    има маркови колелета по 1500 или 1600 лв електрически
    а и защо ни е колело като няма да въртим педалите
  • 4 Велоксин

    7 1 Отговор
    Кви 900 евро ве. Няма такова нещо.
    Гледай тук
    https://www.youtube.com/watch?v=wp_LOIfx1fs
    и си води записки.
  • 5 Дженев

    23 4 Отговор
    Въпроса е :като имаш колело трябва да има и къде да го караш,
    и понеже е електрифицирано трябва да го караш на преглед в електрото.Те пък ще ти заверят прегледа ,ако си платил данък за несъществуващите велоалеи.Данъка не можеш да го платиш ,ако не представиш сертификат от "технотест",защото си променил конструкцията на превозното средство.Те пък няма да ти дадат такъв ,ако не представиш от митницата документ,че велосипеда е произведен в ЕС. Митниците не могат да ти издадат такъв документ,ако не представиш медицинско,че си годен да управляваш такава категория превозно средство..............
    Я да спирам ,че този пост може да послужи на управляващите за основа на ново законодателство за нерегламентирано използване на електроенергията ,или пък кой знае какво още.
  • 6 Хеи

    7 2 Отговор
    Какъв е смисъла от електрически велосипед? Нали колело е нещо с което да се придвижваш екологично и здравословно. Изклювам големите мегаполиси с по милиони жевеещи и големи разтояния. Разтояние, което го взимам с колата чакайкипо задръствания за 10-15 минути, с колелото ми отнема същото време. Време, което за съжеление не прекарвам в спортуване.
  • 7 Айай

    5 6 Отговор
    Но за 600 лева бих си купил ел. скутер, който издържа от 15-20 км за един заряд? Това прави близо цял ден каране из града, а до работа примерно 3 дни. А дали сис трува велосипеда да стане на електро? Така той губи своята независимост и лекота. Един добър байк за града е по-практичен от електрото, понеже върви на къси разстяния. Но ако си изморен пак най-доброто си е автомобила или рейса. Но в Китай градовете са огромни.
  • 8 инженер по транспортна техника

    6 3 Отговор
    Електрическият велосипед, какъвто и да е, има един генерален проблем- животът на батерията. Това го прави силно неефективен, и при ползването му само заради икономия на средства за придвижване, става безсмислено цялото начинание. Остава единствено кефа у ентусиастите, който не бих казал, че е кой-знае какъв.... И на практика до голяма степен по този начин се обезсмисля и здравословния ефект от спортуването с велосипеда.
  • 9 бате Петьо

    2 2 Отговор
    Като го вкара в локвата или в калта и след това да си го сложи в чантата . Дали е о.к. ?
  • 10 Моби Дик

    3 1 Отговор
    Интересно решение. На мен ми се е случвало да въртя нагоре по хълма и да ме изпреварят с електричерки велосипед. Сигурен съм, че онзи не се мореше толкова. А и да караш в софийски трафик не е много прятно. Дробовете поемат цялата смрад от колите и не съм сигурен до колко се запазва здравословния ефект.
  • 11 Neam nervi

    2 0 Отговор
    Гроздето е кисело казала лисицата, след като не могла да го достигне