16 Март, 2017 23:50 1 483 2

Биогорива за самолети?

Проучване на NASA относно самолетните горива е довело до откритието, че биогоривата могат да намалят до цели 70 процента изхвърляните в атмосферата твърди частици. Според ATAG, самолетите в световното небе са изхвърлили огромното количество от цели 780 милиона тона въглероден двуокис през 2015.

За да намали този обем, индустрията се е впуснала в повишаването на икономичността - съвсем наскоро Boeing представи линия от самолети, които са увеличили с 10% своята продуктивност. Това обаче, съвсем не е достатъчно и търсенето за алтернативни горива е една от най-важните разработки, като то е подкрепено от компаниите United Airlines, Virgin Atlantic, както и въздушния флот на САЩ.

За да разберат ефекта от биогоривата, NASA правят серия от тестове заедно с германки и канадски регулатори, като програмата минава под названието ACCESS и се провежда в продължение на няколко години. За целта те комбинират самолетно гориво с биогориво от рапицово масло в пропорция 50 на 50. Измерването е извършено както в двигателите, така и на 91 метра, а също и на 32 километра, като целта е да се види и големината на оставените следи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 2 Отговор
    Браво НАСА ! Рускити тролчита, пак беснииииии !
  • 2 ПРИСПИВАТЕЛНО ЗА ПОПУЛАЦИЯТА

    4 1 Отговор
    ДРЪН ДРЪН ТРОВЯТ НИ ЯКО ОТГОРЕ А СВЕТА СПИ.