21 Март, 2017 14:18, обновена 21 Март, 2017 14:19 9 288 8

Американци решиха проблема с паркирането

  • thinkmodo-
  • hum rider
Американци решиха проблема с паркирането - 1

Нюйоркската компания Thinkmodo предлага неособено елегантно, но за сметка на това ефективно решение на проблема със задръстванията и паркоместата в градовете. Специални телескопични механизми повдигат каросерията на автомобила на височина от почти 3 метра над трафика, което позволява безпрепятствено преминаване над уличните тапи и паркиране практически навсякъде.

Експерименталният автомобил Hum Rider, с който Thinkmodo тества системата, е построен на базата на Jeep Cherokee Wagon. Конструкцията се състои от мощни хидравлични бутала. Едновременно с тяхното разгъване се разширява и колеята на всъдехода, което позволява преминаване над други коли. Механизмът се задейства с натискането на бутон на арматурното табло.

Американци решиха проблема с паркирането

"Трансформърската" система против задръствания е наложила някои изменения по конструкцията на "черокито". Hum Rider тежи почти двойно повече от серийния автомобил (4 тона), което е наложило монтажа на по-високопрофилни гуми от камион.

Hum Rider разполага с четири видеокамери, които да помагат на водача за следи какво се случва около колата. Творението на Thinkmodo вече е изпробвано успешно по улиците на калифорнийския град Ланкастър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 2 Отговор
    Това детско филмче ли беше? Сигурно искат да събират пари за разработване с тази анимация.
  • 2 Варна

    10 3 Отговор
    Това е стара, но претоплена манджа!
    Японците показаха това през 90 години. Така че тези момчета просто копират онова което японците демонстрираха отдавна.
    Вероятно тези момчета разчитан на това, че хората няма да си спомнят този факт от преди 25-6 години.
    Ако не бъркам това беше показано в България далеч назад във Времето в предаването на Кеворк Кеворкян -"Всяка Неделя", което беше обзорно предаване за света още от дълбокия т СОЦ
  • 3 MMM

    9 1 Отговор
    Така е. Старо е и неефективно.
    Пред теб трябва да има само леки коли. При тулета, бусове, баничарки и джипове не става. Освен това трябва да са подредени като аптекарски шишета, защото иначе ги удряш и на всичкото отгоре трябва да те изчакат да минеш най-отпред и да не тръгват, защото не могат да уцелят тунела...
    Абе пълна глупост, която няма да влезне в употреба никога.
  • 4 Специалиста без гащи

    0 0 Отговор
    Това ще го паркирам на Тракия и няма да преча на движението.
  • 5 jambazina

    6 1 Отговор
    Демонстрация на технологии, без практическо приложение.
  • 6 Иткаф

    4 0 Отговор
    Тъпо и скъпо. Пропуснали са летящо килимче за слизане и качване. Да знаете.
  • 7 аож

    0 0 Отговор
    старо нещо , преди време го даваха по дискавъри прототипи някакви , и беше на друга кола
  • 8 Илиан Монов

    0 0 Отговор
    Доста подлъгваща статия, целта на клипа е да онагледи какво ще получите със системата HUM. Те не модифицират коли, а това е система за умно шофиране, избягване на трафик и т.н.