1 Юни, 2017 04:00 1 965 7

Трето място за Технически Университет в Shell Eco-marathon 2017

Трето място за Технически Университет в Shell Eco-marathon 2017 - 1

Екипът на Техническия университет в София, който се състезава в категорията „Градски тип“ с водородна горивна клетка се класира на трето място в Европа по време на Shell Eco-marathon 2017. Отборът на студентите успя да измине 189 км/м3 със своя иновативен автомобил „Феникс“ и се изкачи в класацията спрямо 2016 г.



Двата български отбора в другата категория на състезанието – „Прототипи“ с електрическа батерия, които са на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н.Й. Вапцаров“ – гр. Чепеларе, също се представиха достойно. Отборът на Русе измина 360 км/кВтч и се нареди на 12 място в класирането, а учениците от Чепеларе постигнаха подобрен резултат от 253 км/ кВтч, което ги изкачи в класирането спрямо миналата година, а именно от 25 на 22 място.



Това е десетото юбилейно участие на България в Shell Eco-marathon и се надяваме все повече отбори да се включват в тази надпревара, която стимулира знанията и разработването на иновации в младите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    12 0 Отговор
    И все пак ми е трудно да асимилирам, че в страна на нищета и разруха, чалга, бира и скара може да се осъществи истински напредничъв проект.
    Браво на тях!
  • 2 Спас

    4 0 Отговор
    И къде я видя тази нищета и разруха?
    Иначе, браво на хората, това си е голям успех наистина!
  • 3 Андре

    7 0 Отговор
    В България има много неща, с които можем да се гордеем, но медията иска да промива....Бъдете силни хора и браво на групата !
  • 4 7 кубика дърва

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Отборът на студентите успя да измине 189 км/м3
    189 кубични километра как се изминават, г-н Харизанов?

    Коментиран от #5

  • 5 Инженер

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "7 кубика дърва":

    Стига сте търсили под вола теле. Означава че колата е изминала 189 км със 1 кубичен метър водород.
  • 6 Magapasa

    2 0 Отговор
    Това е заради горивата на Марешки! Аз моята 318ка като я напълня до горе с метан и Азис до дупка минавам 400 км. Да живее Марешки!
  • 7 Разлиен

    1 0 Отговор
    Постижението на РУ е по-слабо от миналата година. Що ли? Щото господата от сегашният отбор се имат за велики, а всъщност са едни некадърници! Като няма можещи и знаещи, резултатът ще е с 100км по слаб от миналата година!