Last news in Fakti

9 Юни, 2017 10:38 2 162 1

Автомобилите ще предупреждават за инфаркт

  • toyota-
  • инфаркт
Автомобилите ще предупреждават за инфаркт - 1

Мичиганският университет и Toyota обявиха, че разработват специална програма, която ще предупреждава водачите за риск от сърдечен пристъп, съобщава Science Daily. Според ръководителя на проекта доц. Кайван Наджариан японците се обърнали към екипа му преди година с идеята за технология, която да контролира и анализира в реално време основните физиологични процеси в човешкото тяло и да предвижда опасност от инфаркт.

Според статистика, предоставена от Toyota, причина за значителна част от пътнотранспортните произшествия е прилошаване на водача вследствие здравни проблеми като кардиологични заболявания, инфаркт на миокарда и исхемичен инсулт. Учените от Мичиганския университет и инженерите на Toyota смятат, че интегрирана в автомобила медицинска програма ще може да следи сърдечния ритъм на шофьора, да анализира показателите и предвижда предстоящо влошаване.

За целта специалистите ще трябва да се справят с два основни проблема. Първият са смущенията, с които фоновите шумове в автомобила могат да попречат на точната работа на чувствителната медицинска апаратура. Втората трудност са самите алгоритми, по които ще софтуерът ще обработва данните в реално време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХА

    0 0 Отговор
    далече сме от това