Last news in Fakti

12 Юни, 2017 14:51 3 350 0

Jaguar засне звука на F-Type SVR

  • jaguar-
  • f-type-
  • svr-
  • киматика
Jaguar засне звука на F-Type SVR - 1

Киматика е наука, която изучава формообразуващите свойства на звуковите вълни и вибрациите чрез използване на сол, пясък, вода и други материали. Практическите ползи от нея клонят към нула, но пък художествените са безкрайни. Клипче на новозеландския артист Найджъл Станфорд, в което кара огън, вода и дори електричество да танцуват, например има над 13 млн. гледания в YouTube.

Ревът на компресорен V8 също може да се разглежда като музика и в Jaguar са решили да се обърнат към киматиката, за да го визуализират за феновете. Звукът от двигателя на F-Type SVR се предава от два микрофона в моторния отсек и изпускателния тракт към 28 високоговорителя, над които са монтирани черни плоскости с посипан върху им пясък.

SVR е върховата версия на Jaguar F-Type. Оборудва се с 5.0-литров бензинов V8 с механичен компресор с максимална мощност 575 к.с. и струва 272 580 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА