15 Юни, 2017 11:07 6 988 2

Беларус ще развива тракторен туризъм

  • мински тракторен завод-
  • мтз-
  • трактор-
  • туризъм
Беларус ще развива тракторен туризъм - 1

Минският тракторен завод (МТЗ) предлага нова уникална атракция за туристи. Срещу $5 всеки желаещ може да поработи на поточните линии на фабриката и да покара някоя от готовите машини, съобщава ТАСС.

Беларус ще развива тракторен туризъм

Представител на завода твърди, че процесът на производство на трактори буди огромен интерес у посетителите. Ето защо от МТЗ решили да подготвят специална програма в 5 от цеховете на предприятието.

Беларус ще развива тракторен туризъм

Туристите могат да се пробват в монтажа на кормилна щанга или да участват в сглобката на предния мост. Мераклиите трябва да носят работно облекло, а след края "смяната" получават специална диплома, която доказва, че са се трудили над трактор с конкретен сериен номер. От този месец туристите ще могат да се хвалят, че са сглобявали най-мощния Беларус МТЗ-3522 с 335 коня.

Беларус ще развива тракторен туризъм
МТЗ-3522 "Беларус"

От началото на годината Минският тракторен завод е бил посетен от над 1.2 хил. туристи, 300 от които чужденци от 18 държави. Предприятието е основано през 1946 г. и от тогава е произвело над 3.7 млн. машини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    11 1 Отговор
    За трактор не знам, ама Белаз ако дадат отивам :)
  • 2 ЮССР

    3 2 Отговор
    Голям майтап, да наречеш държавата си на трактор!