Last news in Fakti

27 Юни, 2017 11:46 2 534 2

Китайци продават достъп до частни камери

  • камера-
  • хакер-
  • парола
Китайци продават достъп до частни камери - 1

Популярните напоследък видеокамери за дистанционно наблюдение, които предават сигнал до мобилни устройства в реално време, се превръщат в шпионски устройства срещу символични суми, констатират от китайските регулаторни органи. Устройствата, които се използват най-често за надзираване на деца, лесно се обръщат срещу родителите им.

От китайската Държавна служба за видеонаблюдение съобщават, че в страната се продава специален софтуер, който позволява включването към камерите на чужди хора. Цената на програмата е около $30.

Китайци продават достъп до частни камери

Китайски хакери създават групи в най-големите социални мрежи, където се публикуват имената на собствениците с пароли за камерите в домовете им. Данни за стотици потребители се обменят безвъзмездно като доказателство, че схемата работи, след което имена и пароли за различни камери се продават заедно със софтуер за достъп.

Експерти коментират, че уязвими към атаки са най-вече собственици на камери, които не сменят потребителските си данни и пароли дълго време или запазват паролите по подразбиране, с които се доставят устройствата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    9 0 Отговор
    Като нямаше камери имаше повече деца. Сега с камери за тяхното наблюдение, стават все по малко! Да не забравяме, че човека е все пак "животно" но мислещо!

    Коментиран от #2

  • 2 Пръцко

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Прав си, ама само за нас - малцинствените вече бели граждани на Европата. Китай и Индия се надпреварват кой пръв ще роди двумилиардния гражданин на страната, а нашите - местните орки се плодят до безпаметност...