Last news in Fakti

29 Юни, 2017 10:53 4 218 2

Предно стъкло без рамка

  • поликарбонат-
  • кабриолет-
  • teijin-
  • tommykaira zz
Предно стъкло без рамка - 1

Японската компания Teijin представи нови тип ветроупорно стъкло за кабриолети, което не се нуждае от рамка. Технологията бе демонстрирана с електрическия роудстър Tommykaira ZZ на инженеринговото изложение в Нагоя (28-30 юни).

Новото стъкло е изработено от специален поликарбонат, който е 200 пъти по-здрав и 36% по-лек от стандартните аналози със сходни размери. Материалът покрива японските стандарти за безопасност, които влизат в сила през юли, а това значи, че ще може да се използва в серийни автомобили.

Предно стъкло без рамка

Предно стъкло без рамка

От Teijin са готови да започнат доставки веднага. Компанията се надява да привлече интереса на клиенти не само в Япония, а и в САЩ и Европа.

Tommykaira ZZ се оборудва с електромотор с мощност 305 к.с. Капацитетът на батериите позволява изминаването на 120 км с едно зареждане. Роудстърът набира 100 км/ч за 4 секунди и струва $70 000 (€61 400).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cabrio

    5 0 Отговор
    Интересно решение и ефектно, но как ще решат заключването на гюрука или за сега е приложимо само за коли без гюрук т.е. постоянно открити?

    Коментиран от #2

  • 2 Гоуст

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "cabrio":

    Предполагам, че щом е поликарбонат, това позволява използването на стандартни инструменти за формоване/шприцоване на пластмаса и постигане на желаната форма за заключващия механизъм на гюрука.