25 Юли, 2017 19:24 1 501 0

Република Китай с централно място в IT сферата

  • wcit 2017-
  • тайван-
  • ит-
  • it-
  • информационни технологии-
  • предприемачи-
  • конгрес-
  • енергия-
  • замърсяване

Световният конгрес за информационни технологии - септември в Тайпе

Република Китай с централно място в IT  сферата - 1

Световният конгрес по информационни технологии 2017 г., който ще се състои в периода 10-13 септември в Тайпе, ще послужи като платформа за младите предприемачи в страната да обменят опит и добри практики с доказали се световни производители. Това бе съобщено от Министерство на икономиката в Тайван по-рано днес.

Давайки пресконференция, министърът на икономиката Лий Чих-кунг заяви, че събитието ще предложи на все още младите и не толкова опитни предприемачи да се докоснат до световни лидери. Той също така похвали и усилията на правителството да превърне Тайван в център на технологични иновации за цяла Азия.

В съответствие с новата политика на правителството, Лий каза още, че министерството е поканило представители на държавите-членки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, като по този начин се очаква са се подобри съвместното сътрудничество в области като киберсигурността, дигиталната инфраструктура и финансовите технологии.

Отчитайки забележките на Лий, Ивон Чу, председател на Индустриалната асоциация в Тайпе, на свой ред подчерта, че Тайван продължава да играе ключова роля в глобалното развитие на информационните технологии.

Според Министерство на икономиката четиридневното събитие ще събере около 2500 професионалисти от повече от 80 страни и територии, които ще вземат участие на редица конференции и семинарни. Общо над 90 бизнес лидери от страната и чужбина ще хвърлят светлина върху някои от най-новите технологични тенденции. Обсъжданията им ще се съсредоточат върху това как тези технологии могат да помогнат за справяне с предизвикателствата на нашето съвремие, включително застаряващите общества, недостига на енергия и замърсяването на околната среда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА